發新話題

[星期制] Macross F討論帖

引用:
原帖由 adrianyahk 於 9-6-2008 11:08 發表

跨代兼用卡....勁過Seed...
Seed唔可以同佢比
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-4-2008 23:42 發表
我想睇番舊 macross全系列...
你搵到個種未??
我搵到個...

你要唔要??

大件事! 下集公主單挑成班聯合軍叛軍

引用:
原帖由 Paul 於 20-6-2008 17:16 發表
大件事! 下集公主單挑成班聯合軍叛軍
放心~大叔同御姊唔係話好擔心同懷疑嗎~~1/4 Macross 又係時候出動喇~

可能秘書姐姐想測試下“女王”呢件武器

引用:
原帖由 Legionee 於 22-6-2008 15:33 發表

放心~大叔同御姊唔係話好擔心同懷疑嗎~~1/4 Macross 又係時候出動喇~
一炮
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

今集結尾有考古大發現

冇錯~~~~~估唔到架野都會出返黎~~~~~~
我都覺得水底隻野都係古蹟

引用:
原帖由 Kennis 於 27-6-2008 20:46 發表
冇錯~~~~~估唔到架野都會出返黎~~~~~~
我都覺得水底隻野都係古蹟
唔知重飛唔飛得

引用:
原帖由 Paul 於 27-6-2008 23:18 發表

唔知重飛唔飛得
唔飛得都"吸"得...

唔係果架Macross會唔會係...初代果架呢? 佢地坐果個船團收左皮ga ma..?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-6-2008 23:54 發表
唔係果架Macross會唔會係...初代果架呢? 佢地坐果個船團收左皮ga ma..?
初代唔係一直在地球咩!?

可能係姊妹艦同一設計

引用:
原帖由 Paul 於 28-6-2008 00:12 發表

初代唔係一直在地球咩!?

可能係姊妹艦同一設計
唔會有姊妹艦----SDF-1 係從監察軍既炮艦改建, 而根據MACROSS Perfect Memory一書, SDF-2已經係同macross完全唔同既地球original 設計(嚮月面建造, 爛尾)

而第十三話既副題係"memory of GLOBAL", GLOBAL=就係SDF-1艦長, 古力華准將

片尾中島愛(LANCA)唱"可有記起愛"都幾似樣喎..........

宮主第一次在大氣內飛會用眼鏡蛇動作同VF27打

發新話題