發新話題

G&P vs INOKATSU

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 31-5-2009 00:20 發表
我想知點解美軍做訓練都係用WE,而唔用WA呀
http://www.army.mil/contactform/
自己問美軍吧
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

支支玩具都話美軍用黎訓練架啦~

送幾支俾人試下,影兩張美軍揸住黎玩~即刻高級晒!!

引用:
原帖由 lololo 於 31-5-2009 00:25 發表

http://www.army.mil/contactform/
自己問美軍吧
記住用英文打

引用:
原帖由 bravohk 於 31-5-2009 23:39 發表
支支玩具都話美軍用黎訓練架啦~

送幾支俾人試下,影兩張美軍揸住黎玩~即刻高級晒!!
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

嘩...越來越離題啦. 其實想問下俾wa 用既"咸" 可唔可以用落ino 到呢, 例如bearing trigger hammer 個d. 雖然ino 係全鋼料, 但係都驚有咩野時上黎冇parts replace 咪死. 同埋之前聽過ino 既金身都有左右上下搖, 想問下而家仲有冇呢個問題呢?? thanks.

引用:
原帖由 jpg 於 1-6-2009 06:21 發表
嘩...越來越離題啦. 其實想問下俾wa 用既"咸" 可唔可以用落ino 到呢, 例如bearing trigger hammer 個d. 雖然ino 係全鋼料, 但係都驚有咩野時上黎冇parts replace 咪死. 同埋之前聽過ino 既金身都有左右上下搖, 想問下 ...
聽講只係份BOLT唔得, 其他就無聽過, 因為理論上井記都係抄W@

不過師兄你所講GE 左右上下搖我又唔覺...
鵰。豹。狸。獅。狒

回復 156# 的帖子

因為小弟都比佢既全真數身吸引住, 同埋計埋條數自己build 支p牌+ra, 同買支ino 全改ra 個價其實差唔多. 係爭在唔知d 零件可唔可以互用. 因為睇過guxxder 個網之前既比較, 發現wa 同ino 都好似有d 出入. since版主有ino 支m4, 可唔可以分享下ino 既全鋼料耐用程度呢? 同埋我係紅狼網見到佢寫ino 係 fixed hopup, 係咪者係冇hopup 較既呢? sorry 好多問題. 預先講句 thank you.

其實我都唔太熟識呢支槍, 因為我買返屋企咁耐, 打過唔過10粒BB粒出尼, 其他時間都只係玩下個FEEL ONLY....後塵力真係好鬼正~據朋友稱呢支係無HOPUP的, 全鋼耐用程度就不用置疑, 完全無問題, 我憝我已打左10支GAS, 都無問題, 只係如果要入埋彈打, 連射就麻煩D...
鵰。豹。狸。獅。狒

Thanks for the info. 唔知各位師兄對ino 呢支冇hopup 既ggb 既射程或者準確度有冇多d 資料呢? 不過亦係其他地方聽過ino 要用co2先能夠表現出佢最優秀既一面啦, 唔知係咪真既呢? 因為ino 好似係全鋼bolt 冇偷輕, 而且recoil 好似係用130%, 如果用co2, 我諗果blowback 應該會更上一層樓.

引用:
原帖由 jpg 於 1-6-2009 15:06 發表
Thanks for the info. 唔知各位師兄對ino 呢支冇hopup 既ggb 既射程或者準確度有冇多d 資料呢? 不過亦係其他地方聽過ino 要用co2先能夠表現出佢最優秀既一面啦, 唔知係咪真既呢? 因為ino 好似係全鋼bolt 冇偷輕, 而且 ...
打co2你用什麼夾啊?

SORRY, 可能我寫得唔清楚. 不過我冇mention 有co2夾..我係係其他地方睇到一d 師兄講用green gas or top gas 個bolt back 唔夠力或者係好慢, 所以佢地suggest 如果有co2 夾, ino 會發揮得好d 啦..不過"豬h崎"d 夾個設計, 睇黎佢地係想出co2夾啦. 雖則有幾位師兄已經指出佢天生設計錯誤.

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 10-6-2009 12:59 發表
而家KJ果枝真係好唔掂,用橡筋,果bolt又細又係膠,好玩具,又抄WA
你買左 .... Got report to share

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 10-6-2009 12:59 發表
而家KJ果枝真係好唔掂,用橡筋,果bolt又細又係膠,好玩具,又抄WA
你點睇佢係抄WA?
GP直頭係拎WA黎改

回復 164# 的帖子

枝槍外型抄WA

發新話題