發新話題

[星期制] Macross F討論帖

引用:
原帖由 Paul 於 28-6-2008 09:16 發表
宮主第一次在大氣內飛會用眼鏡蛇動作同VF27打
MZ中真都試過

呢集一路睇一路噴茶...

引用:
原帖由 Legionee 於 28-6-2008 04:28 發表

唔會有姊妹艦----SDF-1 係從監察軍既炮艦改建, 而根據MACROSS Perfect Memory一書, SDF-2已經係同macross完全唔同既地球original 設計(嚮月面建造, 爛尾)

而第十三話既副題係"memory of GLOBAL", GLOBAL=就 ...
咁即係果個星球係地球?
睇到macross一幕我叫左出黎

引用:
原帖由 MarK-C 於 28-6-2008 19:53 發表

咁即係果個星球係地球?
睇到macross一幕我叫左出黎
定係地球果隻係Copy

監察軍既炮艦不可以變身, 又冇飛行甲板(手), 所以隻野九成係人類生產的

片尾都好似講左0個隻係SDF-1喎~~唔知入面仲有冇VF-1呢
而且可能0個個真係地球呢~~哈哈哈~~~

引用:
原帖由 Kennis 於 1-7-2008 21:05 發表
片尾都好似講左0個隻係SDF-1喎~~唔知入面仲有冇VF-1呢
而且可能0個個真係地球呢~~哈哈哈~~~
冇話過係sdf-1
只話過係"第一世代Macross艦"

難度仲有早過SDF-1 0既MACROSS艦~~SDF-1唔係第1架?(真係唔知道,請教一下~)

有人講係連帶之前PS遊戲既故事, M7時間之後既銀河系有移民船隊的獨立戰爭, 而SDF-1在這段“歷史”中有再由地球起飛出擊

引用:
原帖由 Paul 於 1-7-2008 23:00 發表
有人講係連帶之前PS遊戲既故事, M7時間之後既銀河系有移民船隊的獨立戰爭, 而SDF-1在這段“歷史”中有再由地球起飛出擊
夠唔夠抽架
對住d 新macross級....

引用:
原帖由 Paul 於 1-7-2008 23:00 發表
老爺艦再出擊 ???
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

冇左一條同麥思~~~架野掂唔掂~
哈哈~

第13氣都好好睇~~~~~~
架macross咁就冇左了~~~~~~~反而出左成隊艦隊

17歲就此消失!?

GALAXY既背後係何等人? 目的係?

vf 27有玄機!
被射爆槍一刻

附件

5-7-2008 13:51

大哥個官好大

發新話題