發新話題

終於搞掂支 SR16啦!!!

引用:
原帖由 hermanht 於 18-6-2009 01:18 發表
想回你好耐ga啦, 耐何之前打唔到中文, 用英文又唔夠傳神.

真係物似主人型
dun be so mean man... but i agree

附件

keep some.jpg (31.94 KB)

18-6-2009 01:43

keep some.jpg

to樓主:
1. 何解PEQ-15要用國產而非VFC?
(既然花了8-9k,沒理由在這種地方慳2-3個老麥餐的差價吧?!)
2. 內部零件的那張list是誰開的?
(純粹八卦)

另外想趁機問問諸位一樣用VFC SR16 E3 IWS(而摸熟了才改的)師兄們:
請問右邊的selector是否實際可用?和此槍有沒有bolt lock?
如兩者皆"是"的話,樓主的損失可真大
--------------------------------------------------------------------------
如果不是有個淋漒水XX令我的玩具預算銳減的話,
我才不會花時間說以下評語:
"真羨慕樓主有此種預算"

引用:
原帖由 AKD004 於 18-6-2009 02:06 發表
to樓主:
1. 何解PEQ-15要用國產而非VFC?
(既然花了8-9k,沒理由在這種地方慳2-3個老麥餐的差價吧?!)
2. 內部零件的那張list是誰開的?
(純粹八卦)

另外想趁機問問諸位一樣用VFC SR16 E3 IWS(而摸熟了才改 ...
請問右邊的selector是否實際可用? 冇用的

和此槍有沒有bolt lock?  有bolt lock

我死都唔會好似樓主咁

我都係用 vfc sr16 上下身
但係我係散件組合......
平得多.....

VFC成槍的左手用選擇掣好似係可用的說

引用:
原帖由 ddlkh 於 18-6-2009 02:48 AM 發表

請問右邊的selector是否實際可用? 冇用的

和此槍有沒有bolt lock?  有bolt lock

我死都唔會好似樓主咁

我都係用 vfc sr16 上下身
但係我係散件組合......
平得多.....
人地唔係冇$MA 又要砌又要買,,噤麻煩,,一獲過啦!唔想等呀

一睇內部張list, 齒要用到triple torque, 1.8j 用triple torque 即刻o 哂咀. 真係唔知張list邊個開架.

如果有樓主ge畢直, 不如加多少少買條堅urx, 加多個sr16身
今晚打老虎

引用:
原帖由 Marsses 於 18-6-2009 05:31 發表
如果有樓主ge畢直, 不如加多少少買條堅urx, 加多個sr16身
其實佢成9K O既BUDGET 其實可以落到幾樣真件上去啦.!
KAC RAS等都唔洗話下.即使落埋LMT STOCK 加埋個槍身.
只要內部零件唔搞到咁樣.根本就可以玩到好多真野
此外 佢個GEAR BOX真係好似一個暴發戶想裝身但係唔識襯咁!
浪費錢之餘仲要自以為是!
這是我的風格,鐘意玩人冇你有O既!
唉! 小朋友就係咁樣.!
老實講..如果唔係呢個LOUIS神佢係其他POST都咁大口氣..
我唔會係呢個POST度講咁多O既

大家唔好去再插啦
每個人都有自由去用佢自己o既財產,雖然覺得好晒不過都唔係用大家d錢,大家唔洗咁情緒高漲o既.
依家我返而好想知樓主19號去打game之後,返黎講下對枝槍o既使用心得,
不竟我玩左wargame咁多年都未見過一枝用咁多補品o既神兵利器

算把啦.....人家係富豪第2代,大家唔恨得咁多ga la !!!
插都冇用,大家不如食住花生等睇戲,等樓主第2枝傑作好過啦
27P小隊
wargame3寶 : 了槍,鬼火,不死人

典型商業改裝法......

原來係小朋友比人呃...

引用:
原帖由 麥加ken 於 18-6-2009 10:04 發表
算把啦.....人家係富豪第2代,大家唔恨得咁多ga la !!!
插都冇用,大家不如食住花生等睇戲,等樓主第2枝傑作好過啦
知道^^!
唔知第二枝係咩野風格呢

引用:
原帖由 hermanht 於 18-6-2009 10:26 發表
原來係小朋友比人呃...
做人又唔洗咁直接o既~
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

Guarder sp 140 彈弓
First ver 2 金屬拍頭

只用SYS 7mm波箱殼   遲早爆
樓主都用左成皮野不如買多隻CNC 8mm波箱殼咁就完美

發新話題