發新話題

吹水區9月CQB團..緊急召集 26/9 CQB PLAZA!!各位團員...開始入數LA!

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 jackieyue 於 16-9-2010 19:22 發表

風鏡既用X800啦...
同埋走多d真係有助散霞氣...呢樣野我12號己經證實o左...
我上次都有走架

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 16-9-2010 11:46 AM 發表

done  sorry
Thanks
click>

我打次次都唔用紅點, 差唔多次次都唔會用準星係唔係無咁好?

引用:
原帖由 faihk 於 16-9-2010 21:06 發表
我打次次都唔用紅點, 差唔多次次都唔會用準星係唔係無咁好?
個人習慣,玩具鎗cqb學壞手後果不太嚴重,但慣咗打真鎗就大大鑊,其實瞄準係靠本能動作,而準星、紅點主要係用來覆核自己作出嘅瞄準......

happy shooting!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

用準星係可靠d,但用紅點快d方便d
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 T-800 於 16-9-2010 21:16 發表

個人習慣,玩具鎗cqb學壞手後果不太嚴重,慣咗打真鎗就大大鑊,其實瞄準係靠本能動作,而準星、紅點主要係用來覆核自己作出嘅瞄準......

用個準星之前...教下我點對付d霞氣先丫軍醫叔叔

引用:
原帖由 seamoncheng 於 16-9-2010 21:22 發表

用皂液

引用:
原帖由 seamoncheng 於 16/9/2010 21:22 發表

洗潔精+口水
你用緊邊隻風鏡?
"The only thing we have to fear is fear itself" Franklin D. Roosevelt
"LIFE IS A DREAM FOR THE WISE,
A GAME FOR THE FOOL, A COMEDY FOR THE RICH,
A TRAGEDY FOR THE POOR."
SHOLOM ALEICHEM

引用:
原帖由 T-800 於 16-9-2010 21:16 發表

個人習慣,玩具鎗cqb學壞手後果不太嚴重,但慣咗打真鎗就大大鑊,其實瞄準係靠本能動作,而準星、紅點主要係用來覆核自己作出嘅瞄準......

多謝指導!
不過我打室外都好少用...

引用:
原帖由 faihk 於 16/9/2010 21:27 發表

多謝指導!
不過我打室外都好少用...
你玩Full既緊係唔洗用啦...
"The only thing we have to fear is fear itself" Franklin D. Roosevelt
"LIFE IS A DREAM FOR THE WISE,
A GAME FOR THE FOOL, A COMEDY FOR THE RICH,

引用:
原帖由 seamoncheng 於 16-9-2010 21:22 發表

體育用品店有防霧噴霧,亦有人用肥皂、洗潔精…口水都有…

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 Vindicator 於 16/9/2010 21:29 發表
體育用品店有防霧噴霧,亦有人用肥皂、洗潔精…口水都有…
佢就係用完都唔work先問...冇聽書...

不如用實驗室護鏡 唔錯

引用:
原帖由 jackieyue 於 16-9-2010 21:31 發表

佢就係用完都唔work先問...冇聽書...
鏡太密封係無用,因為你個人會出汗,汗向上蒸,鏡又太密封,濕氣咪困住係鏡

引用:
原帖由 Vindicator 於 16/9/2010 21:37 發表
鏡太密封係無用,因為你個人會出汗,汗向上蒸,鏡又太密封,濕氣咪困住係鏡
所以我叫佢用X800...

發新話題