發新話題

中國艦隊南下菲律賓!

引用:
原帖由 JFCP 於 14-5-2012 18:12 發表

我覺得美國佬是不會為此事出手的,
但此事不輪開戰與否,
美國佬都有"直"口到賓賓果處駐軍,
這才是美國佬最終目的,
又有"直"口, 又可以看到中國小小底線.
其實美佬唔多想你賓仔都駐軍,因為呢條友太麻煩
如果真的想駐的話,當年蘇碧灣就不會關門大吉吧
美國係想重返亞洲但係佢咁聰明,點都會搵d少d麻煩的地方落腳吧

同埋奧巴馬想連任,要交靚盤數爭選票
大陸係好多問題上己經同佢做緊交易
又點會咁易上條賓仔當,無啦啦走去幫,又無著數,仲要同個老細反面,仲要賴埋d蘇州屎,傻既咩?

回覆 181# 的帖子

但如果只論註軍在亞洲地區選擇唔多,加上地理位置,美國要到菲註軍,菲是無任歡迎,其相反他國家都吾太喜歡美到自己國家註軍,好似日本都吾歡迎啦
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 怒人甲 於 14-5-2012 22:42 發表
但如果只論註軍在亞洲地區選擇唔多,加上地理位置,美國要到菲註軍,菲是無任歡迎,其相反他國家都吾太喜歡美到自己國家註軍,好似日本都吾歡迎啦
日本政府不知幾咁歡迎
有左佢大陸北朝鮮都唔敢對佢亂黎
只不過係D小市民唔喜歡之嘛

今日下午係維港有八,九隻中國艦艇向澳門方向航行,淨係見佢地經過,去邊就唔知了

君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 Boniface 於 14-5-2012 21:56 發表

其實美佬唔多想你賓仔都駐軍,因為呢條友太麻煩
如果真的想駐的話,當年蘇碧灣就不會關門大吉吧
美國係想重返亞洲但係佢咁聰明,點都會搵d少d麻煩的地方落腳吧
最緊要係...下下要幫,回唔到本

引用:
原帖由 tango10 於 15/5/2012 11:01 AM 發表
打經濟戰有效嗎?
http://hk.apple.nextmedia.com/international/art/20120515/16337336
「沒中國人就沒工開!」

引用:
原帖由 kaho524 於 15-5-2012 01:05 發表
今日下午係維港有八,九隻中國艦艇向澳門方向航行,淨係見佢地經過,去邊就唔知了
有咁多艘

中國早就向賓賓進口嘅農產品埋手, 話佢D嘢有蟲要加強抽查, 搞到好多等到爛晒都未入到口.....即刻打回到......

美國佬今年先軍援3000萬比佢, 仲要比D老爺退役裝備比賓賓做樣......

我睇佢頂得幾耐

引用:
原帖由 queen 於 16-5-2012 01:34 發表
中國早就向賓賓進口嘅農產品埋手, 話佢D嘢有蟲要加強抽查, 搞到好多等到爛晒都未入到口.....即刻打回到......

美國佬今年先軍援3000萬比佢, 仲要比D老爺退役裝備比賓賓做樣......

我睇佢頂得幾耐
美佬精甩尾,梗係俾d老爺貨佢啦
賓仔條氣唔順,咪係度搞事想美佬俾d正貨佢
點知美佬同大陸傾掂數
呢鋪真係玩死自己
兩條水喉閂哂,睇佢玩得幾耐!結果是苦了人民,但個總統是民選出來的,又只怪人民沒有眼光!

引用:
原帖由 JBL 於 16-5-2012 11:15 發表

菲總統:黃岩島問題快解決
【明報專訊】中菲南海黃岩島對峙,一向強硬的菲律賓總統阿基諾三世態度突然軟化,暗示「也許已經沒必要把黃岩島問題提交國際海洋法法庭」。而鳳凰衛視則報道,在中方宣布今日起休漁後, ...
百幾蚊飛國際線咪蝕大本

引用:
原帖由 hkncnc 於 16/5/2012 12:23 PM 發表

百幾蚊飛國際線咪蝕大本
仍然要載人由菲律賓去中國咖嗎,點都要回程
不過其實佢地本身賺好多
只要賣晒business class已經回晒本

剛剛CCTVB新聞話菲國定左休魚期,
同中國一樣日子

發新話題