發新話題

終於搞掂支 SR16啦!!!

引用:
原帖由 gainax 於 18-6-2009 11:15 發表
Guarder sp 140 彈弓
First ver 2 金屬拍頭
只用SYS 7mm波箱殼   遲早爆
樓主都用左成皮野不如買多隻CNC 8mm波箱殼咁就完美
呢個box要入vfc身....我諗鋪頭都唔會想做
汁死你

忽然奇想:
第2枝有機會咁配法....mc色尾,沙色body, od色 grip, tan色棍仔,銀色匣,
咁應該做到真正獨一冇異
27P小隊
wargame3寶 : 了槍,鬼火,不死人

引用:
原帖由 loki 於 18-6-2009 10:27 AM 發表

知道^^!
唔知第二枝係咩野風格呢
人地都話要一枝堅得就堅既mk18 mod0囉
你有冇聽書既?

引用:
原帖由 rYaN 於 18-6-2009 12:27 發表

人地都話要一枝堅得就堅既mk18 mod0囉
你有冇聽書既?
不如寫個list比個佢照買la...費事一陣佢又買錯、、

引用:
原帖由 loop2 於 18-6-2009 12:39 發表

不如寫個list比個佢照買la...費事一陣佢又買錯、、
唔可以話佢錯架~只可以話佢口味獨特~
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

引用:
原帖由 路比 於 18-6-2009 03:03 發表
VFC成槍的左手用選擇掣好似係可用的說
路比師兄我插下咀,VFC成槍個selector係有用的...

順便想問一下各位師兄,
我不久前買左支sr16用9.6V電好似吾夠力推個原裝摩打,
插11.1V鋰電都係一樣,但試裝另一支槍個CA摩打用同一舊電就正常番打得,
係咪支槍有咩問題?定個原裝摩打問題?
請指教一下

有可能係摩打打左柴,裝去第二枝槍試下就知啦

如果唔係摩打出事,就有可能電線問題~check下有無夾住d電線~
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

不如try下先接好電池,但motor同gear box分開,然之後開槍,睇下motor有冇反應先、、如果有,,可能係gear box問題、、如果冇、、多數都係motor 或者電線短路鳥

引用:
原帖由 路比 於 18-6-2009 14:14 發表
有可能係摩打打左柴,裝去第二枝槍試下就知啦
我試過裝個摩打落支GP度係正常打到的

引用:
原帖由 westdog 於 18-6-2009 14:27 發表
如果唔係摩打出事,就有可能電線問題~check下有無夾住d電線~
引用:
原帖由 loop2 於 18-6-2009 14:39 發表
不如try下先接好電池,但motor同gear box分開,然之後開槍,睇下motor有冇反應先、、如果有,,可能係gear box問題、、如果冇、、多數都係motor 或者電線短路鳥
謝提點,呢樣要試下先得。
motor同gear box分開,呢句吾係好明。

我講清楚D個情況先,支槍如果用番原裝摩打,
都係會射得出彈的,只係D聲好似死下死下甘,
D彈亦好無力,就算用D大V數既電都一樣。
但換個CA摩打即刻精神好多,而VFC個摩打換去GP支槍度,
又打得出而且聽聲仲好似勁左喎。
似會係波箱定摩打問題呢?

吾好意思,小弟拆槍經驗尚淺

引用:
原帖由 ohnavi 於 18-6-2009 14:54 發表

謝提點,呢樣要試下先得。
motor同gear box分開,呢句吾係好明。

我講清楚D個情況先,支槍如果用番原裝摩打,
都係會射得出彈的,只係D聲好似死下死下甘,
D彈亦好無力,就算用D大V數既電都一樣。 ...
嘩....咁你件事好奇怪....
如果兩隻摩打又冇事,波箱又正常既話...
可能性就係你原裝摩個位入grip後同隻45度唔配, 個位唔啱,夾死咗隻45度....

同埋你話用原裝摩好似冇咩力, 你可唔可以試吓咩力? 跟手再換za摩再試,睇吓力道係唔係一樣
而你另一枝就用同樣地試每個摩打試打出嚟咩力....
因為你話好似冇力,咁只好係咁試

27P小隊

引用:
原帖由 麥加ken 於 18-6-2009 15:11 發表

可能性就係你原裝摩個位入grip後同隻45度唔配, 個位唔啱,夾死咗隻45度....
上次支GP第二場就掃摩打齒,
呢次VFC又有甘既問題,
兩支都係全原裝又無打鋰電,
彈又用靚彈。
讓我明白幾貴幾名牌都係假,
自己識整先最重要...

引用:
原帖由 麥加ken 於 18-6-2009 15:11 發表

同埋你話用原裝摩好似冇咩力, 你可唔可以試吓 ...
好,甘我試下呢個方法先

引用:
原帖由 ohnavi 於 18-6-2009 15:16 發表

上次支GP第二場就掃摩打齒,
呢次VFC又有甘既問題,
兩支都係全原裝又無打鋰電,
彈又用靚彈。
讓我明白幾貴幾名牌都係假,
自己識整先最重要...
咁呀, 你不將兩隻摩打掉轉用算啦
唔好攪咁多嘢
27P小隊

發新話題