發新話題

O記MICRO 4/3 6月15日發表!?

我覺得如果我入都只會要枝17mm餅鏡,呢部機岩玩定焦

第一部都未見街,就已經有人ps定第二部出黎吹

今日係肥花的新舖中, 見到有位師兄攞著黎把玩, 終於見到真身了~
眼光光~

引用:
原帖由 101653 於 18-6-2009 01:27 發表

我自己就覺得:
觀景窗反應一定快過mon
以咁既價錢買部換鏡DC
而且佢做得唔係真係好好
mon的質素 / iso / 對焦速度 / 快門 / 閃燈同步等等
好多近呢幾年的單反的技術都超越佢
隨左輕巧 / 體積小 / lv / 拍片等 ...
如果你需要既係DSLR, 呢部M4/3 根本就唔係你需要留意既野~~

唔係串你, 正如我唔需要FF既DSLR, 部1D 出到識飛都唔關我事啦~~
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

Amazon都係賣緊14-42: USD799.99; 17: USD899.99

所以香港個價實有得平~~
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

http://www.vimeo.com/5187090
試機當日既 720p 現場片...Av mode
開左自動追焦...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 19-6-2009 00:52 發表
http://www.vimeo.com/5187090
試機當日既 720p 現場片...Av mode
This is a private video...
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 19-6-2009 00:57 發表

This is a private video...
哎呀...試多次..

引用:
原帖由 adrianyahk 於 19-6-2009 01:00 發表

哎呀...試多次..
用14-42影既?
對焦好大聲......
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 19-6-2009 01:05 發表

用14-42影既?
對焦好大聲......
係呀....

我用ACDSee來開EP-1既圖,由iso 100到1600,的確係差距唔大,加可以接受,再上到3200果d就唔好講啦!
但係個問題係....
點解iso 100同400,以至去到800,d粒粒都係咁衰,d細節都係咁少,都唔覺越低越靚既?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 19-6-2009 02:07 發表

係呀....

我用ACDSee來開EP-1既圖,由iso 100到1600,的確係差距唔大,加可以接受,再上到3200果d就唔好講啦!
但係個問題係....
點解iso 100同400,以至去到800,d粒粒都係咁衰,d細節都係咁少,都唔覺越低越靚既?
我o係唔記得邊度睇過, 係setting既問題。
等我去搵搵先...
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 19-6-2009 03:02 發表

我o係唔記得邊度睇過, 係setting既問題。
等我去搵搵先...
希望佢係啦...但係以佢既價位,我會考慮番G-1,或者要輕便買Sigma DP2算了!

我見到部E-P1真係有D心動,不過冷靜過後,都係等佢張呢D野放係4/3度先啦,我要升E-5

引用:
原帖由 adrianyahk 於 19-6-2009 03:18 發表

希望佢係啦...但係以佢既價位,我會考慮番G-1,或者要輕便買Sigma DP2算了!
G1好似兩頭唔到岸...
我而家最大問題都係個LCD姐... 其次係無EVF...

都係睇定D啦~
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 19-6-2009 03:32 發表

G1好似兩頭唔到岸...
我而家最大問題都係個LCD姐... 其次係無EVF...

都係睇定D啦~
你睇ja~~ 我都係對佢既image-quality好有質疑...希望出firmware改善啦

發新話題