發新話題

終於搞掂支 SR16啦!!!

remove and compare the two motor....see if they are differnt in lenght....if so,

There is a screw at the bottom of the motor grip……..try loosen or tighten it….

引用:
原帖由 loop2 於 18-6-2009 15:21 發表
remove and compare the two motor....see if they are differnt in lenght....if so,

There is a screw at the bottom of the motor grip……..try loosen or tighten it….
謝師兄,我番去都試試先

引用:
原帖由 ohnavi 於 18-6-2009 14:54 發表

謝提點,呢樣要試下先得。
motor同gear box分開,呢句吾係好明。

我講清楚D個情況先,支槍如果用番原裝摩打,
都係會射得出彈的,只係D聲好似死下死下甘,
D彈亦好無力,就算用D大V數既電都一樣。 ...
裝MOTOR果陣唔好放個MOTOR入個GRIP度, 咁咁o係外邊插返d紅黑線入個motor度, 睇下著得okay or not
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 麥加ken 於 18-6-2009 15:20 發表

咁呀, 你不將兩隻摩打掉轉用算啦
唔好攪咁多嘢
其實我都有甘諗,不過吾甘心麻,
心諗3千幾蚊支槍果摩打竟然推吾郁支槍,
我當初就係對GP失望至買VFC。
甘我咪信錯間大廠?以後仲點見人?

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 18-6-2009 15:32 發表

裝MOTOR果陣唔好放個MOTOR入個GRIP度, 咁咁o係外邊插返d紅黑線入個motor度, 睇下著得okay or not
如果著呢?即係齒有問題?

引用:
原帖由 ohnavi 於 18-6-2009 15:33 發表

如果著呢?即係齒有問題?
好難講, 可能D電線走得唔好?
鵰。豹。狸。獅。狒

observe the size and motor gear different sin la...

明白,甘小弟先試左呢幾樣野先,
有進展再報告,謝甘多位師兄幫忙!

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 18-6-2009 15:55 發表

自己執咗,跟住再俾銃工個師父修改下張list
姐係開張支票叫人自己寫銀馬!?你下次客氣d上泥lee道問人好過la!,...唉

引用:
原帖由 loop2 於 18-6-2009 16:00 發表

唔好話我話丫,如果有啤令天梯浮磁拉橋佢一定又換!不求甚解,連波箱都未識開就又改呢樣又改果樣,學人扮大師傅?唔好玩啦…扭力係咩有咩用我覺得佢都未知啦

蒜頭

掃把
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 18-6-2009 16:11 發表
...T la S...another spoiled child

I thought he knows everything abt airsoft when i first read his reply in other post.....

1.8J 要用到triple torque, 真係有d大材小用. 不如下次你問下各師兄先行動啦.  用到triple torque 就算用s 記turbo, 射頻都唔方快. 可能分分鍾仲比原裝慢.

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 18-6-2009 04:11 PM 發表

唔好話我話丫,如果有啤令天梯浮磁拉橋佢一定又換!不求甚解,連波箱都未識開就又改呢樣又改果樣,學人扮大師傅?唔好玩啦…扭力係咩有咩用我覺得佢都未知啦

蒜頭

掃把
同意

發新話題