發新話題

[GHK] AK105進化論>>>>AK PMC

引用:
原帖由 RCman 於 5-11-2012 22:31 發表
剛剛試左,
上次未裝Recoil Power Kit有1.7J左右。
裝左之後1.49-1.61J

Top gas + 0.25g BB

我怕我個meter可能有問題,
再用啤酒罐試左
thx師兄測試

引用:
原帖由 abm048 於 5-11-2012 21:02 發表
GHK-AK彈匣特性就是瓦斯不能灌太多,
灌太多的後果,自動射擊不順,噴白煙,初速降低,
建議打不到1J的朋友可以試一下下列動作:
1.將彈匣內的瓦斯洩光。
2.在彈匣尚在低溫時重灌瓦斯3~4秒。
3.等彈匣回到常溫再 ...
唔該哂.我用師兄方法再試一下

另外都唔該想請問一下.
此ak 105的上下護木.是否真槍拆法?不用拆管都可完成?
因小弟想換tactical護木...但唔太熟點拆....

引用:
原帖由 holy1 於 5-11-2012 23:02 發表
另外都唔該想請問一下.
此ak 105的上下護木.是否真槍拆法?不用拆管都可完成?
因小弟想換tactical護木...但唔太熟點拆....
是,真鎗分解方法。
呢個就係GBB吸引之處。
非電鎗可比

引用:
原帖由 RCman 於 5-11-2012 11:05 PM 發表

是,真鎗分解方法。
呢個就係GBB吸引之處。
非電鎗可比
M4分解都係GBB快
兩條pin,bolt carrier
不過之前裝粒NPAS入條bolt整到我ㄚ

引用:
原帖由 abm048 於 5-11-2012 21:02 發表
GHK-AK彈匣特性就是瓦斯不能灌太多,
灌太多的後果,自動射擊不順,噴白煙,初速降低,
建議打不到1J的朋友可以試一下下列動作:
1.將彈匣內的瓦斯洩光。
2.在彈匣尚在低溫時重灌瓦斯3~4秒。
3.等彈匣回到常溫再 ...
師兄,我可不是第一次玩GHK 的AK,之前的AKM到105都是從凸出膠圈位漏氣,同樣地買回來不出兩天就已經漏氣。
我換了細膠圈可是一滴油也沒有用就可以一年多沒漏氣!

回覆 205# 的帖子

THX 師兄提供資料,
唯有試下換parts 睇下效果如何

回覆 207# 的帖子

2樣野都好正~WG屎??

引用:
原帖由 怒人甲 於 29-10-2012 11:50 發表

我就用呢隻, HKD $ ^^)
RC 兄, 知唔知相中右邊個3隻馬裝係邊(共有4 隻, 其中3 隻個螺孔都大左)... THANKS !!!

附件

6-11-2012 14:25

你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 怒人甲 於 6-11-2012 14:24 發表

RC 兄, 知唔知相中右邊個3隻馬裝係邊(共有4 隻, 其中3 隻個螺孔都大左)... THANKS !!!
畫左個圖,睇下明唔明白?

附件

6-11-2012 15:27

6-11-2012 15:27

回覆 220# 的帖子

明白晒, 好多謝你解各答, 重特登做張圗比我, 好簡動呀

引用:
原帖由 怒人甲 於 6-11-2012 15:33 發表
明白晒, 好多謝你解各答, 重特登做小張圗比我, 好簡動呀
買到無字天書的parts我都唔係第一次,
次次都要估估下
都唔明廠商點解唔正視下呢個問題。
特別係港製品牌,係本港賣就無說明書,去到架仔國就有日文就明書!即係想點先?(雖然我知yen係賣得值錢D)
但唔係個個都識睇無字天書傢麻

回覆 222# 的帖子

係我無知姐...

另外,我裝完發現在下骨位平曬下身級位。
正確的應是F22師兄所謂,骨凸起少少的,即骨凹位齊下身水平,
我反覆裝過都做唔到,最後磨走"U"字位的1.5-2mm便能修平。
你試下係咪都係甘?

附件

6-11-2012 15:53

引用:
原帖由 怒人甲 於 6-11-2012 15:51 發表
係我無知姐...
我覺得說明書係應該要提供的

發新話題