發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

引用:
原帖由 stoneTS 於 2-6-2009 19:59 發表
因為人地冇良知

我地祖國都可以冇良知
呢d咪就係政治
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 Tyiji 於 2-6-2009 22:21 發表
中國點仆法都唔關我事..
平反左又點?
比個名義你?
好啦..64搞掂晒..
咁四川點?又過多幾十年先認?
邪惡既.係人,中國政府既官
可能全世界都係咁
命運,歷史只會不斷重演
好冷血咁講64,只係其中一個故事
理咁多 ...
在和平討論之下~
我十分不同意你的意見~!
大是大非,好難唔講唔理,
我都清楚明白,只係其中一個故事~
但我的良知話我聽,唔可以就係只係其中一個故事,就可以唔理,當冇事發生~
有個註京記者朋友,在一個採訪埸合,從遠處見到溫總,
佢好大聲叫到:"四川官員話d學校唔係豆腐渣wo~!!"(大慨意思,當然係用國語啦)
溫總冇理,掂行掂過.....
第二日,溫總在另一個埸合,主動提出要再查豆腐渣.....(再查結果都預左啦~)
你/我講的東西,原來係有人聽到的~
只在乎,你/我原不原為自己的良知說話,原不原為自己說話~
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 2-6-2009 19:58 發表

宜家講緊既係中國

唔好同我講其他國家, 其他國家點X街都唔關我事

總之共匪用軍隊屠殺人民, 用坦克衝向人民, 歪曲事實, 向國民封鎖消息, 將事件淡化, 20年來不承認責任就係錯

係都要話佢做得岩既我都無野 ...
所有人都話都知中共當年做錯的,
只不過不同意有人把殺了一條村的事,
作大成殺了一個城的事,
把事發的現場由村口, 說成村公所。
因為我地着重六四真相

全世界的人都知中共一直滿手鮮血, 在大陸街上現在私下朋友間叫“共產黨X街“的人多的, 不會有秘密警察捉人,
和平示威也有上年在上海出現兩次,

有次我在內地餐枱上自己見的, 我地同一個內地商人, 醫生夫婦及當地統戰部部長在海南三亞吃食, 個內地商人也在統戰部部長面前大談共產黨壞話

引用:
原帖由 高!高!高! 於 2-6-2009 22:51 發表

在和平討論之下~
我十分不同意你的意見~!
大是大非,好難唔講唔理,
我都清楚明白,只係其中一個故事~
但我的良知話我聽,唔可以就係只係其中一個故事,就可以唔理,當冇事發生~
有個註京記者朋友,在一個採訪埸合,從 ...
這是其中一個原因,所以我之前收返我的說話

希望6月4號係維園見到大家...見到我記得打招呼

引用:
原帖由 adrianyahk 於 3-6-2009 02:36 發表
希望6月4號係維園見到大家...見到我記得打招呼
不如一齊去

引用:
原帖由 Paul 於 3-6-2009 02:51 發表

不如一齊去
我...去有野做...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 3-6-2009 02:55 發表

我...去有野做...
OK

明天黑衣哀悼!

支持.!聽日我會去維園.!

引用:
原帖由 ranger_hk 於 3-6-2009 07:31 發表
明天黑衣哀悼!
x!! 但王丹叫人穿白衣

http://news.sina.com.hk/cgi-bin/nw/show.cgi/32/1/1/1154147/1.html

小弟想問下聽日維園晚會係第幾周年?

大陸D人係話著白衫?我聽日都係白衫

引用:
原帖由 loki 於 3-6-2009 18:05 發表
大陸D人係話著白衫?我聽日都係白衫
Me too

引用:
原帖由 Tyiji 於 3-6-2009 15:31 發表
小弟想問下聽日維園晚會係第幾周年?
今年係第幾年六四呀....

發新話題