發新話題

Code Geass 反逆のルルーシュ R2 專區

引用:
原帖由 alien 於 2-9-2008 14:33 發表
再講另一樣野、當初魯魯以zero自居時黑騎未正式組立
在日本人心中 ZERO是英雄、黑騎只是他的陪襯品而已
e家唔係人地國家話死左....係所屬zero既日本最大型反抗組織話佢死左....
而黑色騎士團係與zero共同戰鬥的團體....試問一個國民唔信佢地仲可以信邊個??
信就緊係信住先啦....咁有一個人以zero的身份企番出黎就另計丫....e家既zero係死左....

引用:
原帖由 ZaMaR 於 2-9-2008 14:38 發表

我計而家好唔好?

以後既野好難講,下集RURU突然升佢級都好難講

賭唔賭?Y/N
你點話比我聽佢未死先??
你試下食貴過1舊水蚊我即刻唔比錢!!!!
話哂我都好似未請過你食飯

引用:
原帖由 101653 於 2-9-2008 10:07 發表

問題係對家有兩大勢力....2公主+2王子&黑色騎士團....2公主比佢geass過....2王子又醒過佢....再加上扇既低能....無敵咁滯....
6個圓桌騎士....包括最揪得果個大力斬....
最強研發部....四眼癲佬加個藍頭女已經 ...
你忘記一樣野,皇帝召喚你見佢面你唔可以唔去見聖面
這樣圓桌有一半除左第一騎士之外幾乎所有人都可以被佢控制
研發部亦如是、唔系的話全體判叛國
而你話,如果一個超級大國放棄敵對,你黑騎唔比又點,人地超合眾國所有聯合國家肯定拍曬掌
就好似蘇聯解體個時美國都唔知幾開心一樣
對時以政治黎睇,到底你要保一批已經被定為叛國者的人還是放棄佢地,令到不列顛加入超合眾國?

引用:
原帖由 101653 於 2-9-2008 14:39 發表

你點話比我聽佢未死先??
你試下食貴過1舊水蚊我即刻唔比錢!!!!
話哂我都好似未請過你食飯
唔好講咁多,賭唔賭
我話知ZERO死未死,而家講緊總司令

引用:
原帖由 ZaMaR 於 2-9-2008 14:43 發表

唔好講咁多,賭唔賭
我話知ZERO死未死,而家講緊總司令
官網已經冇左黑色騎士團總司令呢條友啦....

引用:
原帖由 101653 於 2-9-2008 14:44 發表

官網已經冇左黑色騎士團總司令呢條友啦....
答左我先,賭唔賭? Y/N

引用:
原帖由 alien 於 2-9-2008 14:41 發表

你忘記一樣野,皇帝召喚你見佢面你唔可以唔去見聖面
這樣圓桌有一半除左第一騎士之外幾乎所有人都可以被佢控制
研發部亦如是、唔系的話全體判叛國
而你話,如果一個超級大國放棄敵對,你黑騎唔比又點,人地超合眾 ...
咁e家二王子既勢力係可以抗衡皇宮wo....我覺得....
e家兩者既陣營已經係對立....
即使黑騎唔加入二王子既勢力....

如果皇帝加入超合眾國....黑色騎士團一定行番出黎....
加入二王子....

如果黑騎真係堅決反對不列癲加入....就算合眾唔同二王子結盟....兩者都係反不列癲

引用:
原帖由 ZaMaR 於 2-9-2008 14:45 發表

答左我先,賭唔賭? Y/N
你有咩證明到先??
ps.咪話左未請過你食飯囉....你食多過一舊水我唔比錢架....

引用:
原帖由 101653 於 2-9-2008 14:47 發表

咁e家二王子既勢力係可以抗衡皇宮wo....我覺得....
e家兩者既陣營已經係對立....
即使黑騎唔加入二王子既勢力....
在geass面前佢一瞬間剷除曬所有貴族的不滿
比捲毛時易多了
你忘了geass的可怕,而家唯一不確定因素只有or an ge

引用:
原帖由 alien 於 2-9-2008 14:49 發表

在geass面前佢一瞬間剷除曬所有貴族的不滿
比捲毛時易多了
你忘了geass的可怕,而家唯一不確定因素只有or an ge
比orange知道閃光之老老媽係老老收殺既....老老收就大獲....
幫d貴族反埋geass....佢死硬....

問題在於呢個因素只係得老收...cc....豬知道....仲有阿尼阿....

引用:
原帖由 101653 於 2-9-2008 14:53 發表

比orange知道閃光之老老媽係老老收殺既....老老收就大獲....
幫d貴族反埋geass....佢死硬....

問題在於呢個因素只係得老收...cc....豬知道....仲有阿尼阿....
阿尼阿根本唔知,所以而家只系怕朱殺古而已

引用:
原帖由 alien 於 2-9-2008 14:58 發表

阿尼阿根本唔知,所以而家只系怕朱殺古而已
出名背叛的男人

阿尼阿只要比隻反geass之眼照一照就會知道....
問題係orange有冇可能無啦啦照佢....

引用:
原帖由 101653 於 2-9-2008 14:48 發表

你有咩證明到先??
ps.咪話左未請過你食飯囉....你食多過一舊水我唔比錢架....
蘿莉控淚目

証據一: 扇只係事務總長,星刻先係總司令, ZERO係CEO,唔係總司令,ZERO在唔在都唔關總司令個位事
証據二: 第21話OP後,扇仲叫緊星刻總司令,即係冇職位上既改變,扇都依然係事務總長

咁多謝餐飯了,叫你重睇唔去睇,係要咁先安樂

附件

2-9-2008 15:04

我出場次數都唔係少,點解冇人記得我?

証據一: 扇只是事務總長

証據二: 第21話OP後,扇仲叫緊星刻總司令

咁都比你發現到??
抵請啦....
不過我記得官網之前係正正確確寫住zero係總司令....扇係副司令
我係唔服呢點....

引用:
原帖由 101653 於 2-9-2008 15:07 發表
咁都比你發現到??
抵請啦....
不過我記得官網之前係正正確確寫住zero係總司令....扇係副司令
我係唔服呢點....
哪,我冇KEEP到之前既關係表,唔係就又可以食多餐...

總司令3隻字係星刻頭上,唔係ZERO,呢個我肯定
扇就好似真係寫左副司令,唔肯定

發新話題