發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

其實要平反六四真係唔駛等好耐

等上次有份既人(包括當時企起趙總書記後面既溫總)去哂搵鄧伯伯打橋牌就ok

咁共產黨先可以話佢地偏離人民意願 , 當政既咪唔駛上身囉

引用:
原帖由 於 3-6-2009 23:29 發表

等上次有份既人(包括當時企起趙總書記後面既溫總)去哂搵鄧伯伯打橋牌就ok

等多四十年到......

引用:
原帖由 於 3-6-2009 23:29 發表

應該唔洗, 江澤民, 李鵬, 原木呢D死咗就得啦, 依家嘅領導, 好似溫總呢D, 當年都只係三四線幹部, 點都未燒到落佢地度, 當當年班話事人死晒, 佢哋仲唔爭住做民族英雄, 民主先鋒, 聲淚俱下咁話佢最好嘅朋友都係喺64死嘅......咁好嘅爭民心牌, 點會浪費....

我仲未完成手頭上嘅工作,希望今晚可以參加六四燭光晚會。

引用:
原帖由 queen 於 4-6-2009 01:27 發表

應該唔洗, 江澤民, 李鵬, 原木呢D死咗就得啦, 依家嘅領導, 好似溫總呢D, 當年都只係三四線幹部, 點都未燒到落佢地度, 當當年班話事人死晒, 佢哋仲唔爭住做民族英雄, 民主先鋒, 聲淚俱下咁話佢 ...
應該係要等到雙方有關人士都死晒, 到時點搞都得啦

引用:
原帖由 keane 於 4-6-2009 09:37 發表

應該係要等到雙方有關人士都死晒, 到時點搞都得啦
等埋李生同司徒生!

引用:
原帖由 於 4-6-2009 11:50 發表
其實平反左會點...我比較想知結果....
個人覺得係嬴左啖氣,輸左個關係囉

之後咪爭取過第二樣野囉,人點會咁易滿足?

不過睇到吾爾開希闖關同自首論起.........

佢自己以經先行承認呢個民運是錯的

試想如果各位都係死者嘅父母或親人,
(唔只六四,三鹿奶粉,四川豆腐渣學校)
會唔會都覺得平反來做乜?仲會唔會好似偉大政治家咁宏觀?

又講吓其他幫助民運或發動集會團體,
你哋覺得同阿爺搞對抗好?定乖乖從政好?
佢哋係有搞籌款,但唔係收入場費,你可以唔捐,又唔係多人參加,
以上邊條係好路唔難分。

點解佢哋唔炒吓股票?上吓網吹水?輕輕鬆鬆去過每一日?

人民是想政府進步想政府好

引用:
原帖由 runner 於 4-6-2009 13:11 發表
試想如果各位都係死者嘅父母或親人,
(唔只六四,三鹿奶粉,四川豆腐渣學校)
會唔會都覺得平反來做乜?仲會唔會好似偉大政治家咁宏觀?

又講吓其他幫助民運或發動集會團體,
你哋覺得同阿爺搞對抗好?定乖乖從政好?
佢哋係有搞籌款,但唔係收入場費,你可以唔捐,又唔係多人參加,
以上邊條係好路唔難分。

點解佢哋唔炒吓股票?上吓網吹水?輕輕鬆鬆去過每一日?
無利益!?長毛做議員都十幾萬一個月啦!
葉X歡及張X強D父母或親人,都支持自已D仔女架!
六四,三鹿奶粉,四川豆腐渣學校,全都是人禍!
一定平反到!只是時間啦!

死共匪..今朝連RTHK2都JAM埋..阻住我聽收音機..我X

引用:
原帖由 seals 於 4-6-2009 13:43 發表

無利益!?長毛做議員都十幾萬一個月啦!
葉X歡及張X強D父母或親人,都支持自已D仔女架!
六四,三鹿奶粉,四川豆腐渣學校,全都是人禍!
一定平反到!只是時間啦!
悍匪同六四死難者點可以比較? 你儍架?
應該無十幾萬,佢唔係局長又唔係政治助理!
佢做得唔好下屆唔會有人投佢票,直選起碼有得比市民揀!
返工梗係要出糧,當然唔係利益啦!
如果話搞民主係揾利益,咁不如乖乖做椽皮圖章咪仲正!

發新話題