發新話題

[此乃發夢post] 前幾日傾左20分鐘電話

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-8-2008 01:58 發表

64GN,16-200,一秒兩閃.... 發夢please~
sony的研發能力可以好得人驚,撇除d 鏡,佢d 機過一兩年head住其他都唔係無可能
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

你插battery pouch要回電快有幾難
你玩頻閃點頻2hz, 20hz都有
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 Elf 於 13-8-2008 02:14 發表
你插battery pouch要回電快有幾難
你玩頻閃點頻2hz, 20hz都有
全輸出1s 2閃
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 高!高!高! 於 13-8-2008 00:12 發表

唔好怕啦,post過的大把人差過你,
焦都未對好,人地都敢出,唔睇相點知有那邊唔好呀!
咁....都有既....不過好少旅行相囉....
因為部機d相都唔知係咪我影....我指好多人用....更何況好多都係影人....
我影開d街邊既....無技術可言....等陣....我整細d相先....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 13-8-2008 00:17 發表

你又要問,你自己plan好左要乜的,問我地又係多x餘,

又要話你老豆迫你用canon ff好唔自願,

同你講用咩器材唔係最重要,只係想你知,影相的方法重要過你d器材

你嫌我地答唔到你的問題可以過主,我地答唔到你
之前我老豆話兩皮半(4月果時...我乜都唔識...問...之後比你插)

幾日前老豆打黎話FF(發左陣夢...老豆比人話好人...我比人話衰仔...之後又比人插)

昨日...我講如果我自己pay(真係深思熟慮...廢事哂錢...我問...又比你插)

唔係好唔自願...我夠想FF啦...佢真係買先算啦...佢吹水會海潚架...
影相方法重要過D器材...咁我想問你買DSLR黎做咩...?
就正正係我覺得我部DC跟唔到我想要既野...
可能係我自己資質問題啦...我又唔係要黎影咩...普通就夠...
唔好同我講影相方法...我唔想知...個個風格都唔同...心態亦唔同...
我問DSLR...你答我DC...又話DC汁完相可以做到1.2光圈景深...拉架鏡既色水...咁叫答到我??
sorry...我完全唔明...我剩係覺得9唔搭8姐...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-8-2008 01:04 發表

S記收X啦...
我乜都唔知....佢剩係話sony唔好....同問我點解買APSC唔買FF....
佢話呢一兩個星期同我去睇(記住係睇....)

引用:
原帖由 於 13-8-2008 01:37 發表
我完全唔識影相 , 屋企果部DC 仲係6年前入門級中既入門級A40

留意左你個POST咁耐 , 始終都抵唔住頸要出下聲

你老豆既然已講到男人最不情願講個三個字 " 任你碌 "

你想做一次孝順仔就住佢荷包都係一件好事

不過你同令尊翁都俾到我相同感覺

令尊唔理你開頭想買咩機 , 同你而家莫視其他人俾你既建議何其相似 !!

而家俾人" 串下 "  , 感受下黑暗

總好過第日你出黎做野俾人冼鑊甘 !!

我唔知你有冇讀電腦科

讀電腦科既人都會有個概念

" 玩得盡的東西就是好東西 "

對一件器材好 , 最好既方法係用你最大既功夫玩到佢盡

功夫唔好 , 對件神兵係最大既侮辱
任我碌??你邊隻眼見到??
幾時佢有任我碌??
買左拿...??
幾時講話買架...??
4月講話買佢到e家都未同我去睇...

你睇到其他人比咩意見我??
就係叫我買部有手動功能既DC??

你問人邊隻牌子既意粉好食...佢話...食公仔面一樣ja...
你係e個時間應該買d好d既公仔面...
你又應該去研究下食公仔面時既心態...同點樣去煮得好呢隻公仔面...

嘩...多謝哂你個答案WO...

功夫唔好就冇資格影相??冇資格入DSLR??放係我手就係侮辱部機??哦...

不知所謂既相....求其整幾張sin....

附件

13-8-2008 18:27

左右唔對稱....如果冷色系更好....最衰冇得較....

太暗....

見唔見到變形得好勁!??

我覺得呢個景幾靚....但可以再做好D....又係焦距同遠近的問題....

左上角的燈光影響左張相....但我覺得幾特別....

又係影路....好似唔夠wide....

一入黑死哂....

問非所答....
之後仲要話番我轉頭....比哂意見我話係我唔聽....
我應該比咩反應你地好??
我問DSLR....有人答DC....有人話DC影相可以做到好靚....
大哥牙....我唔係問緊DC阿....
睇完之後又要dou....又話唔知我影咩垃圾相....唔知我需要d咩....
E家post左喇....睇丫....睇阿....
永遠剩係識話d野放係我手就係侮辱左d野....挑....講到自己咁X叻....

引用:
原帖由 ZaMaR 於 13-8-2008 00:13 發表
數字人,唔好咁火先 kuma

攝影師有兩種,一種係影左d相比人睇,另一種係拎住部機比人睇
大家只係唔想你成為後者姐 kuma

我又唔係咩攝影師 bear
我只係想部機夠自己影d相影既野ja bear
我唔想/冇資格向人分享相片 bear 因為我又唔係影得叻 bear

咳....
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 13-8-2008 22:24 發表
咳....
我想笑ga...不過笑唔出ja...

近排好多fd入左DSLR~~

數字人有我陪你
一齊等
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 13-8-2008 22:40 發表
近排好多fd入左DSLR~~

數字人有我陪你
一齊等
你出D700wo....點同講法阿

引用:
原帖由 101653 於 13-8-2008 22:50 發表

你出D700wo....點同講法阿
你都得ga..你話核突ja ma...

發新話題