發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

引用:
原帖由 runner 於 4-6-2009 22:25 發表
今日64維園燭光晚會有十五萬人支持,
司徒華先生20年堅持為公度為真相無白費,
努力呀華叔!
.....

引用:
原帖由 kimkileo 於 5-6-2009 00:11 發表

.....

引用:
原帖由 runner 於 4-6-2009 15:12 發表

悍匪同六四死難者點可以比較? 你儍架?
應該無十幾萬,佢唔係局長又唔係政治助理!
佢做得唔好下屆唔會有人投佢票,直選起碼有得比市民揀!
返工梗係要出糧,當然唔係利益啦!
如果話搞民主係揾利益,咁不 ...
討論歸討論!理性一點點!
討論區有不同議建一D都唔出奇,
悍匪一樣有老母生嘅!
徐步高老母都唔信自已個仔有犯罪!
你話我傻,「出口傷人」呢D唔通叫「言論自由」咩!呢D叫「無品」咋!

立場唔同,就鬧人?唔怪得李柱銘成日話「香港民主倒退」,原來是真的!

引用:
原帖由 於 4-6-2009 15:35 發表
立法會議員薪酬有5 餅幾

辦事處鋪租 , 助理人工都係實報實銷阿公數
餅兄!

話說兩頭,實報實銷!
大把議員,請番自己家人做助理啦!
鋪租!市價租兩萬,自己租俾自已要五萬!
袋袋平安!

引用:
原帖由 於 4-6-2009 11:50 發表
其實平反左會點...我比較想知結果....
以後同鬼佬講數可以再大大聲D

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 00:57 發表

討論歸討論!理性一點點!
討論區有不同議建一D都唔出奇,
悍匪一樣有老母生嘅!
徐步高老母都唔信自已個仔有犯罪!
你話我傻,「出口傷人」呢D唔通叫「言論自由」咩!呢D叫「無品」咋!

立場唔同 ...
民主派港式民主就有進步的,對比歐美o個d的似乎呢種進步,唔進好過進
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 5-6-2009 01:10 發表

民主派港式民主就有進步的,對比歐美o個d的似乎呢種進步,唔進好過進
絕對同意!
像社民連的泛民主派!
選佢地入立會!?遲早好似十幾年前台灣!
開親會都打交收場,遲早變「垃圾會」!

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 01:19 發表

絕對同意!
像社民連的泛民主派!
選佢地入立會!?遲早好似十幾年前台灣!
開親會都打交收場,遲早變「垃圾會」!
呢個又唔會的,香港d人反暴力的意識高到

連防暴警察用胡椒噴霧都比人話濫用,歐美or東亞o個d用橡膠子彈o個d係打仗ga la
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

回復 240# 的帖子

直選出來一定好?

台灣三千萬同胞選個「陳水扁」!結果有目共睹!

我都想香港有直選!

但最基本要「選民」質數有上升先得!

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 5-6-2009 01:30 發表

呢個又唔會的,香港d人反暴力的意識高到

連防暴警察用胡椒噴霧都比人話濫用,歐美or東亞o個d用橡膠子彈o個d係打仗ga la
同意D又唔同意D啦!

佢哋反對警方用暴力之麻!

民主人仕用暴力,佢哋話身體抗爭咋!

你睇毓民掟蕉,就知啦,呢D又叫喚起公眾關法呀!

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 01:31 發表
直選出來一定好?

我都想香港有直選!

投票人數上次只有兩成

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 01:03 發表

餅兄!

話說兩頭,實報實銷!
大把議員,請番自己家人做助理啦!
鋪租!市價租兩萬,自己租俾自已要五萬!
袋袋平安!
你咁講就有欠公允啦.....申請發還工作開支指引
有證據架話我諗敵對派別會即刻做野....落到地區議員我就真係唔知...不過中環果60個有幾多個自己份糧會細個阿公果份呀....

引用:
原帖由 Paul 於 5-6-2009 01:36 發表

投票人數上次只有兩成
香港人就係咁....政治冷感....唔燒到埋身有利益利害關係都唔會去發表意見...

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 01:31 發表
直選出來一定好?

我都想香港有直選!

總之任何主義,黨派, 各有各好, 各有各衰, 無話邊個天下無敵,

關鍵係當時果個國家 , 社會人文適合那一種方式, 係 天時地利 或 時不與我   , 都要講吓命水

命不該絕氣數未盡, 就點搞佢都無用,

相反, 點樣雄心壯志都係徒勞.

引用:
原帖由 kimkileo 於 5-6-2009 01:39 發表

你咁講就有欠公允啦.....申請發還工作開支指引
有證據架話我諗敵對派別會即刻做野....落到地區議員我就真係唔知...不過中環果60個有幾多個自己份糧會細個阿公果份呀....
在Yahoo找到的
「2004年尾至2005年中,塗謹申被揭發利用公帑租用民主黨和自己持有的「匯標公司」旗下的物業,作為自己的議員辦事處!!」

發新話題