發新話題

[認真] 2012世界災難、UFO、世界神秘事件、預言、宗教、靈性....講場

引用:
原帖由 2slow 於 5-9-2012 09:53 發表
真定假呀??
http://www.youtube.com/watch?v=s ... ure=player_embedded

一組探險隊人員聲稱他們已在南極發現有至少3座人造古金字塔,並找到相關證據。

在並不遙遠的過去,南極洲曾經氣候 ...
google map係搵到,青島果邊都有,南美都有,都係大型金字塔群,但一直都唔公報

南極有唔奇,可能以前真係有文明係果度,但可能板塊移動或氣候問題,而搞到文明滅絕或遷移,但大型既物件搬唔走就放係度

引用:
原帖由 T-800 於 5-9-2012 23:08 發表
內心的覺醒才是關鍵...
http://www.youtube.com/watch?v=hsa6fglEHUw&feature=related

HAPPY SHOOTING!
人類最怕的事,就是未知的事

人類最怕的時間,就是黑暗的時間

引用:
原帖由 JimmyShun 於 5-9-2012 23:31 發表

人類最怕的事,就是未知的事
不錯....例如死亡的可怕,其中一點是人們不知死後將赴何處...即使我知道死後的境象,亦恐怕一時忘失自性,而”誤入歧途”之中.....

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

哥斯達黎加發生7.9級大地震.......地震本乃平常事,但一個月內幾次7級以上地震實在不太常見..
由8月14日俄羅斯7.7級開始至今已有四次...

南無阿彌陀佛,希望少d傷亡....

Happy shooting!

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 queen 於 5-9-2012 18:04 發表
not 100% = 阿特蘭提斯........
inca 嗎? 好釣癮喎, details please
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 T-800 於 6-9-2012 00:56 發表

不錯....例如死亡的可怕,其中一點是人們不知死後將赴何處...即使我知道死後的境象,亦恐怕一時忘失自性,而”誤入歧途”之中.....

我極相信, 人類如果滅亡的話, 應該係自己一手做成, 而唔係天災
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 273# 的帖子

軍醫叔 你點睇你post嗰段片
個女人話人類只係要經過一次transformation,只要活著有愛,就會睇到地球變天堂,然後我地一齊住喺天堂度

首先呢個係由幾個包括地質同天文嘅客觀証據,再加上南美同埃及同少少吳哥窟古跡,同世界各地大致相同嘅大洪水傳說嚟推算,有一個比宜家更先進嘅文明存在。

首先正好樓上有師兄提及,以地質學同天文再加上獅身人面像,都有証據指出獅身人面像係喺公元前一萬五百年前已經起好。地質學嘅理論先建基於獅身人面像上面垂直嘅坑紋,經推論係長期被雨水沖刷嘅痕跡,但從宜家埃及嘅天氣嚟睇,呢幾千年加埋嘅雨水都無可能做到,而對上一次埃及有咁大雨嘅時期,就係喺約莫公元前一萬五百年前已經完結。而天文學呢,佢嘅証據亦都關獅身人面像事,因為獅身人面像係面向唔記得冬至定夏至嘅日出點,而以埃及咁多象徵性同"天、地對稱"嘅習慣,獅身人面像好應該係對應佢建造時期嘅日出時嘅星座,但係由於"歲差運動"嘅原理,上升星座無2千幾年會轉一次,宜家.....唔記得係雙魚定水瓶,而公元前2千年好似係金牛座,所以當時起嘅應該係"牛身人面像",而如果要咁啱係獅子座,咁啱又係指向公元前一萬三千至一萬五百年前。

至於到大洪水傳說,喺世界主要嘅古文明,包括印度、蘇美人等,都有大致相同嘅傳說(大致同方舟傳說相同),而巧合嘅係可以話代表現代文明始緣嘅穀物種植活動,亦係喺大約公元前一萬五百年前喺世界幾個主要高原開始,正好係人類為逃避大洪水而喺高原從新開始嘅助証。

以上種種都指向於公元前一萬五百年前已有一個高度文明,並於公元前一萬五百年前因洪水而毀滅。

引用:
原帖由 queen 於 6-9-2012 11:21 發表
首先呢個係由幾個包括地質同天文嘅客觀証據,再加上南美同埃及同少少吳哥窟古跡,同世界各地大致相同嘅大洪水傳說嚟推算,有一個比宜家更先進嘅文明存在。

首先正好樓上有師兄提及,以地 ...
有本書叫上帝的指紋Fingerprints of the Gods 有講,最後話板塊移動,南定北極冰層下有一失落的文明。
本書超好睇架。

http://wtfm.exblog.jp/9155287/

上帝的指紋一書一開始提到既地圖。

引用:
原帖由 T-800 於 6-9-2012 01:45 發表
哥斯達黎加發生7.9級大地震.......地震本乃平常事,但一個月內幾次7級以上地震實在不太常見..
由8月14日俄羅斯7.7級開始至今已有四次...

南無阿彌陀佛,希望少d傷亡....

Happy shooting!
互聯網未發達,未有咁多新聞睇到都可以係一個原因
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 6-9-2012 21:10 發表

互聯網未發達,未有咁多新聞睇到都可以係一個原因
也不一定....有國際地震網站也以番査的...

happy shooting!

從中國遠古代記載的幾次巨大地震之中能否看出一丁点多少的端倪呢....? (尤其距今三千多年前夏朝發生的大地震.....)

>>> 夏朝也發生了可怕的大地震,《竹書紀年》載:「帝癸十年,五星錯行,夜中隕星如雨,地震,伊洛竭」。這是指夏桀當政時,河南發生地震,《竹書紀年》對這次地震有較多描述。從中可看到,地震前先是有五星錯行的怪異現象,後來伴隨有大量的流星雨,然後就發生地震,且震後造成了伊、洛兩水枯竭的情形。此時相當於西元前1809年<<<

http://news.renminbao.com/232/11964.htm

引用:
原帖由 kai_matt 於 6-9-2012 10:40 發表
軍醫叔 你點睇你post嗰段片
個女人話人類只係要經過一次transformation,只要活著有愛,就會睇到地球變天堂,然後我地一齊住喺天堂度
嗯...依句我覺得係全人類都死亡,一齊住係天堂.....

再另一角度睇,就係空間轉移

引用:
原帖由 JimmyShun 於 6-9-2012 23:07 發表

嗯...依句我覺得係全人類都死亡,一齊住係天堂.....

再另一角度睇,就係空間轉移
一念天堂、一念地獄.....

發新話題