發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 01:19 發表

絕對同意!
像社民連的泛民主派!
選佢地入立會!?遲早好似十幾年前台灣!
開親會都打交收場,遲早變「垃圾會」!
但係你有冇諗過佢地三個點解會入到去?.......佢三個真係民選出黎...
長毛上屆已經係咁.....今屆唔滿意可以唔選佢喎....為何仲可以三路進入成功?.....
係咪選民已經對制度有不滿?...我唔可以直接對你班狗官吵媽拆蟹...依家有人代勞喎....
我認同民主係摸著石頭過河...每個地方都有自己演化既一套....除開北大人既干預...香港既民主會點?...幾年後咪支佢地仲有冇選民支持羅...

引用:
原帖由 yauwahon 於 4-6-2009 15:34 發表

點解吾爾開希先生會拋底其他啲民運人士走左去呢?佢明知會有所謂屠城啦!佢自己走先!唔通其他民運人士沒有娘的嗎?而家吾爾開希先生肥肥白白!當晚留在天安門跟他一齊出生入死的人又如何呢?為何他們不一齊 ...
如果無六四發生!

當日政權和平移交到吾爾開希先生手中!

可能佢仲肥過依家,貪過「陳水扁」添!

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 01:48 發表

在Yahoo找到的
「2004年尾至2005年中,塗謹申被揭發利用公帑租用民主黨和自己持有的「匯標公司」旗下的物業,作為自己的議員辦事處!!」
結果呢?....如果煮得死佢老廉會放過佢....
仲有冇其他?....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 5-6-2009 01:30 發表

呢個又唔會的,香港d人反暴力的意識高到

連防暴警察用胡椒噴霧都比人話濫用,歐美or東亞o個d用橡膠子彈o個d係打仗ga la
所以我贊成一係唔好作反....一作反就唔好講和平......

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 01:53 發表

如果無六四發生!

就算改朝換代, 一樣會死好多人, 有史為證

前朝果班既會殺, 開國果班既一樣會殺.

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 01:53 發表

如果無六四發生!

佢去接管政權?.......推倒一個政權之後,搵人接管左就會天下太平? 加上比D血氣方盛o既青年管理國家?

恐怕之後會變成內亂,國力減弱,再比它國入侵瓜分..........呢D事糸中國歷史上又唔系味試過
Kampfgruppe-YSL!!

走過樹林,穿越荊蕀,橫渡沼澤與河流,上山下海,風吹雨打,皆平常事!

WARGAME不是舒服的活動!

引用:
原帖由 kimkileo 於 5-6-2009 01:50 發表

但係你有冇諗過佢地三個點解會入到去?.......佢三個真係民選出黎...
長毛上屆已經係咁.....今屆唔滿意可以唔選佢喎....為何仲可以三路進入成功?.....
係咪選民已經對制度有不滿?...我唔可以直接對你班狗官吵媽 ...
香港地投票率衹有兩成!
完全代表唔到民意!

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 01:48 發表

在Yahoo找到的
「2004年尾至2005年中,塗謹申被揭發利用公帑租用民主黨和自己持有的「匯標公司」旗下的物業,作為自己的議員辦事處!!」
社民連更利害, 尖沙咀的辦事處總部係借新義安物業

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E7 ... B%E9%80%A3%E7%B7%9A

引用:
原帖由 YSL 於 5-6-2009 02:03 發表

佢去接管政權?.......推倒一個政權之後,搵人接管左就會天下太平? 加上比D血氣方盛o既青年管理國家?

恐怕之後會變成內亂,國力減弱,再比它國入侵瓜分..........呢D事糸中國歷史上又唔系味試過
我都係咁講!

引用:
原帖由 Paul 於 5-6-2009 02:05 發表

社民連更利害, 尖沙咀的辦事處總部係借新義安物業

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E7 ... B%E9%80%A3%E7%B7%9A
毓民係九西選,大把老新仔投佢票啦了

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 02:06 發表

我都係咁講!
睇番阿希哥係當年談判果個款 ( 態度 ),

就知佢最多係 " 闖王 " 相, 一定唔係 " 皇帝 " 相 ,

有d馬後砲添 .....

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 02:08 發表

毓民係九西選,大把老新仔投佢票啦了
我地向日本學習“日式民主"

引用:
原帖由 keane 於 5-6-2009 02:12 發表

睇番阿希哥係當年談判果個款 ( 態度 ),

就知佢最多係 " 闖王 " 相, 一定唔係 " 皇帝 " 相 ,

有d馬後砲添 .....
我以為佢係「教主」!

「無家教教主」

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 02:14 發表

我以為佢係「教主」!

「無家教教主」
談判當時, 我仲以為佢大把係手, 玩沙蟹佢仲唔贏晒 , 佢玩大左啦

引用:
原帖由 kimkileo 於 5-6-2009 01:50 發表

係咪選民已經對制度有不滿?...我唔可以直接對你班狗官吵媽 ...
老實~!我有選其中一個,你講中我的態度.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

發新話題