發新話題

新手報到。入手第一支槍。俾d 意見

引用:
原帖由 Contingency 於 2-5-2012 23:37 發表
去左18f 睇過曬...全部都係細左少少...
當然仲行左槍街2個h for槍套...=.=...
你搵真holster好多都唔啱原裝馬記用, 一係換PGC滑架啦
再唔係可以試下BladeTech, 佢有一隻類似Safariland 6004 SLS既設計, 叫WRS, 有得掛大脾架。因為我記得之前有ching講過原裝馬記可以入到真品BladeTech, 不過唔知真定假, 建議最好帶埋枝槍試
不過應該會比Blackhawk果隻再貴d, 你可以去前ProShop同埋紅狼問下有冇現貨, 如果冇就要訂.....要訂就麻煩啦, 一係貴(運費), 一係等幾個月 (ProShop)

引用:
原帖由 tf141 於 3-5-2012 00:25 發表

你搵真holster好多都唔啱原裝馬記用, 一係換PGC滑架啦
再唔係可以試下BladeTech, 佢有一隻類似Safariland 6004 SLS既設計, 叫WRS, 有得掛大脾架。因為我記得之前有ching講過原裝馬記可以入到真品BladeTec ...
算啦...我等遲下轉PGC滑套先再搞...到時又可能要搵個可以連埋燈都入到的槍套...
轉得滑套就連埋弓... ...仲有燈

其實如果唔嫌貴小小的話,買個6004 for p226r w/ m3x

好多大路槍都o岩洗,p226 kimber g17
但大前題係支槍一定要有m3/m3x...
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 3-5-2012 04:13 發表
其實如果唔嫌貴小小的話,買個6004 for p226r w/ m3x

好多大路槍都o岩洗,p226 kimber g17
但大前題係支槍一定要有m3/m3x...
M3/M3X係咩泥
大約幾多鈴??

Insight M3x weaponlight

不過如果我到時換左slide,會唔會有鬆動?

真係手槍唔洗加D咩,槍燈都未必係必要(其實講呢句係因為無錢買.....)
手槍買配件........................比我就買多幾個彈夾算

回覆 4# 的帖子

無錯,一開始真係對零件完全無興趣,淨係想買槍,但係宜家唔知點解成日就算無原因都想換曬把槍D野(但係其實唔係幾識..........)

引用:
原帖由 wonghoyat 於 3-5-2012 15:33 發表
真係手槍唔洗加D咩,槍燈都未必係必要(其實講呢句係因為無錢買.....)
手槍買配件........................比我就買多幾個彈夾算
我都覺得咩都唔加最好

引用:
原帖由 seamoncheng 於 3-5-2012 16:43 發表

我都覺得咩都唔加最好
因為我通常都係打室外,比較少打室內場,手槍都係當副武器用,有時打單/緊急時發先會用,用通常光線充足,所以唔洗槍燈。
但係好似有D室內場燈光比較昏暗就要用。

其實我覺得真係有需要先好用配件(搞到聖誕樹gum我覺得好怪............),同埋都覺得少D配件通常都比較順眼........
呢D野見仁見智,各位ching勿插.....

引用:
原帖由 wonghoyat 於 3-5-2012 16:47 發表

因為我通常都係打室外,比較少打室內場,手槍都係當副武器用,有時打單/緊急時發先會用,用通常光線充足,所以唔洗槍燈。
但係好似有D室內場燈光比較昏暗就要用。

其實我覺得真係有需要先好用配件(搞到聖誕 ...
我用手電筒,唔用槍燈

引用:
原帖由 seamoncheng 於 3-5-2012 18:52 發表

我用手電筒,唔用槍燈
我極少打CQB,又唔打夜場,電筒/槍燈都無咩用

引用:
原帖由 wonghoyat 於 3-5-2012 19:11 發表

我極少打CQB,又唔打夜場,電筒/槍燈都無咩用
神馬都是浮云....

老實講句手槍到打wargame 非cqb場都無咩用...
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Contingency 於 3-5-2012 08:51 發表

M3/M3X係咩泥
大約幾多鈴??
槍燈,有平有貴,2手街可以參加一下
鵰。豹。狸。獅。狒

我最後變左一槍兩套,一套for 有燈,一套normal。

發新話題