27 12
發新話題

國產Minigun

回覆 14# 的帖子

而家仲用緊黑火藥咩?

7.62弱唔弱雞左D

回覆 16# 的帖子

其他國家我唔知, 美國年年七月四都有用。

膠人不滅! 膠貼長存!
討論M14 點少得我?
http://www.youtube.com/watch?v=1AjqN-5rBM0
http://www.youtube.com/watch?v=F4CowGhcl8g&NR=1

7.62弱雞?
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 Lolanto 於 7/6/2012 01:44 AM 發表
7.62弱唔弱雞左D
你想用.50?

引用:
原帖由 raychoy1996 於 6-6-2012 15:08 發表
唉~中國又抄人,真係無D新意
有時設計這東西有很多時也是抄回來的 ,例如:德國的MG4和FN MINIMI的關係;美國的M60和MG42的關係;再如現時主流半自動手槍和白郎寧設計的M1911的關係。有時一個成功的設計有人抄也是正常的。 唯獨要看看抄人者會不會不思進取一直以抄為主了。

引用:
原帖由 Lolanto 於 7-6-2012 01:44 發表
7.62弱唔弱雞左D
嗯,就算是用7.62的手槍彈也不會太弱 起碼爽穿level 2的防彈衣,況且現在minigun用的是中口徑狙擊步槍的主流彈種,射程和威力也有一定保證的。

引用:
原帖由 Lolanto 於 7-6-2012 01:44 發表
7.62弱唔弱雞左D
一秒幾十發中同一個位...你話弱唔弱雞?
Signature over size

引用:
7.62弱唔弱雞左D
咁洗唔洗用支GAU-8呀
Cause everything starts from something
But something would be nothing
Nothing if your heart didn't dream with me
Where would I be, if you didn't believe

自封為: 女(鋁;aluminum)神

引用:
原帖由 JBL 於 8-6-2012 22:04 發表

7.62X51可以係100米外射穿棵樹(唔記得幾厚)再擊穿匿係樹後士兵鋼盔再爆埋頭.......
我有位前美軍數學阿SIR講, 有次同前美軍英文阿SIR去郊外燒步槍,

M-16 5.56 中左棵樹, 粒彈停左入棵樹。

M14 7.62X51 打中左棵樹, 成棵樹斷左。

引用:
原帖由 Paul 於 10-6-2012 08:48 發表

我有位前美軍數學阿SIR講, 有次同前美軍英文阿SIR去郊外燒步槍,

M-16 5.56 中左棵樹, 粒彈停左入棵樹。

M14 7.62X51 打中左棵樹, 成棵樹斷左。
咩樹先?
如果兩棵樹分別好大好難比較bo

27 12
發新話題