27 12
發新話題

特殊地段...

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 2012-6-18 09:36 發表

唔出奇。。。我都試過。。。水撥開到最快都無用
我試過落雨開水撥都無用...

UNDER DEVELOPING

我日日都揸車出入屯門公路! 近呢+幾年不停有修路工程進行, 自己經驗就係要如下:-

1) 揸車一般要慢
2) 車多時就準備定打死火燈既必要
3) 嚷任何車輛出入CUT線
3) 望住後鏡盯住班"白痴PK仔"走車.....技術又"西"! 慢線踏佰四抓頭! 撞死你遲定早!

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 18-6-2012 09:36 發表

唔出奇。。。我都試過。。。水撥開到最快都無用
用去水膜其實效果幾好,可惜要快過80km/h先有效,又會戟住水撥

引用:
原帖由 於 18-6-2012 10:43 發表

我試過落雨開水撥都無用...
可以試下加副太陽眼鏡,會睇得清楚D

引用:
原帖由 VQ30DETT 於 2012-6-18 23:10 發表

可以試下加副太陽眼鏡,會睇得清楚D
果時得睇到車尾燈咋喎... 全場行緊20~30... 仲戴超...?

引用:
原帖由 於 18-6-2012 23:14 發表

果時得睇到車尾燈咋喎... 全場行緊20~30... 仲戴超...?
係我老婆話我知。我行屯公個日都有戴,因為雖然落雨但天色較光,大銀幕D雨水反射光線令眼睛疲勞,情况就好似面向太陽睇背光人樣,只要用手遮住太陽就會見人樣清楚D~~

你當時係夜晚渣車?咁我唔敢肯定,我下次試到話你聽得唔得

慘!聽同事講!原來個C機係朋友啲火記!RIP!

屯公掃水馬已經係家常便飯
我相信完工後改善左既原因, 就係因為完工

引用:
原帖由 NCP013 於 19-6-2012 15:07 發表
屯公掃水馬已經係家常便飯
我相信完工後改善左既原因, 就係因為完工
屯公依山而建,改善工程完成,未必好揸過之前
Tolo港用拋物線設計,所以一定揸得舒服

引用:
原帖由 B20_hk 於 2012-6-19 15:28 發表

屯公依山而建,改善工程完成,未必好揸過之前
Tolo港用拋物線設計,所以一定揸得舒服
我只係睇得到佢既改善係指改善流量, 即係加多條線俾多d車行, 而唔係改善安全囉...

而家入屯門豪景隻臨時左灣, 大車轉到出晒界

引用:
原帖由 於 19-6-2012 15:45 發表

我只係睇得到佢既改善係指改善流量, 即係加多條線俾多d車行, 而唔係改善安全囉...
根本係危險公路

27 12
發新話題