發新話題

小學要全級學生買iPad捱轟 書價3倍 拒買可租每年2000元

引用:
原帖由 sam524 於 25-6-2012 14:30 發表
電子教學冇問題
如果比5k o既
平平地買部notebook都好過ipad la
Wifi版Samsung 某Tab 3000有交易
早一兩年我買Sony Netbook都只係三千
雜乜唔洗呢d價添!

係Apple搵老親姐!
不過一定要買最新既我就理解喎
Apple唯一一個優點就係Mon清,高解像度, 得ipad 3做到
論大小真係唔多夠砌, 9.7吋唔係有2048*15XX,我直頭唔會考慮
Samsung既tablet係衰在唔夠清楚, 勝在夠"便攜"

引用:
原帖由 暴力人民 於 25-6-2012 15:37 發表
本身原意係好,但一定要apple機?  用ipad  ??重要最新個隻  

btw   小學雞識用???
我個女2歲果陣已經玩緊部iphone 2g。。。

經歷iphone 3g iphone 4 ipad2 ipod mba。。。。

我諗佢唔識用既會係ipod classic。。。
鵰。豹。狸。獅。狒

小學生要狽住幾千蚊野番學, 到時比人搶咁點算?

校方忘記咗呢個問題

回覆 15# 的帖子

A 1~2 years old holding the iPad and watching Disney.
Tablets and Smart Phone are the new gen. of Pacifier.

算死草...
不如整多條rule
不買者踢出校

引用:
原帖由 samsamyu 於 25/6/2012 07:32 PM 發表
算死草...
不如整多條rule
不買者踢出校
學校仲可以成機向家長收多D電費,原因係幫你個仔差IPAD

引用:
原帖由 061084 於 25-6-2012 19:36 發表

學校仲可以成機向家長收多D電費,原因係幫你個仔差IPAD
IPAD基礎控制教學費
差電費
WIFI費
電子書制作費
仲有小費
搵尼搞..索性一對一教學吧

我反而覺得唔錯
有時比多小小唔係壞事
以前無九年免費咻又係咁比

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 25/6/2012 08:11 PM 發表
我反而覺得唔錯
有時比多小小唔係壞事
以前無九年免費咻又係咁比
如果有錢就當然唔係壞事,問題係............

引用:
原帖由 061084 於 25-6-2012 20:42 發表

如果有錢就當然唔係壞事,問題係............
我都唔覺身邊朋友好有錢  都係拎萬零蚊糧 有時食晏零頭都走數
但係個個都渣部IPHONE4S S2 S2 NOTE買LV MMM RICK OWENS
S3個個係咁彈 好似今次IPAD化咁
最後咪排九晒長龍仆去買 之後又話好好用 乜乜七七 彈到幾差幾差 最後一制都係
不如諗番我地讀書果陣拎十九幾廿本書番學咩成廿幾三十磅書包咩到肩頭都痛埋
比你諗清楚比幾千蚊定係要咁辛苦
一雞死一雞嗚 係時間改朝換代喇

真低能... E頭講減個頭加黎咬死人...

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 25-6-2012 22:04 發表

我都唔覺身邊朋友好有錢  都係拎萬零蚊糧 有時食晏零頭都走數
但係個個都渣部IPHONE4S S2 S2 NOTE買LV MMM RICK OWENS

S3個個係咁彈 好似今次IPAD化咁
最後咪排九晒長龍仆去買 之後又話好好用 乜乜七七 彈到幾 ...
依家呢個時勢
有S2 S3 IP4 Ipad Tab LV 菇池 著得靚,潮,唔代表人工高,有錢
相反亦一樣

我相信所謂鎖機只係......
我無錢買ipad, 淨係得部爛鬼ipod
相信應該一樣掛!

附件

26-6-2012 10:22

全世界啲鴨仔都係帶個重書包翻學啦! 唉! 得部"i-衛生巾"....... 小時要培養閱讀及手寫既習慣.

發新話題