發新話題

政治題,不喜勿入 - 民陣話CY講大話,欺騙香港市民要下台,咁....

維園爆埋+龍尾六點先出到
大約呢個數啦

引用:
原帖由 tinyau1134 於 2-7-2012 12:45 發表
警方數字x10 = 真實人數
是常識吧
有63萬的話民陣仲唔大大聲話係歷來新高咩.常識?

你有無證據證明各團體既計法有錯?

UNDER DEVELOPING

引用:
原帖由 於 2-7-2012 13:25 發表
你有無證據證明各團體既計法有錯?
亦冇人有證據證明各團體既計法冇錯
事實有幾多人,真係上帝先知

引用:
原帖由 熊仔爸爸 於 2-7-2012 03:08 發表
其實唔難計 0鴉
香港大概有750萬人
你信唔信有5份1人口迫 0左 落維園
我睇 10萬人都俾多佢啦
750萬 x 20% = 幾多?

引用:
原帖由 RX7 於 2012-7-2 13:27 發表

亦冇人有證據證明各團體既計法冇錯
事實有幾多人,真係上帝先知
其實我都無乜興趣知. 七一集體散步係香港人近年既傳統.

UNDER DEVELOPING

政客唔講大話先出奇啦

引用:
原帖由 zeta 於 2-7-2012 08:33 發表

上任唔夠24小時就比十幾萬人叫落台, 佢都叫犀利...
奇怪的是,他做錯了什麼? 純粹因為心狠手辡?招到中產和富人的討伐?我覺得下台這事還是等到他“吹破牛皮“才清算他,而不是現在。
引用:
原帖由 RX7 於 2-7-2012 12:32 發表
政府,官員講大話就罪該萬死

自稱民主自由講大話不但可以強詞奪理,聲大夾惡,話自己係公義o既一方
我唔敢想像有朝一日比佢地上台後,香港會點
到做不來時就賴制度有問題 ,要推倒現政權。
引用:
原帖由 於 2-7-2012 13:56 發表

其實我都無乜興趣知. 七一集體散步係香港人近年既傳統.
我覺得這個傳統要維持下去 ,因為這是我們一年一度表達訴求的活動,唯最近某些“政棍“騎劫了 只可以“一言堂“

我就唔信有食政治飯既人唔講大話.

引用:
原帖由 JBL 於 2-7-2012 13:04 發表

任何人只要冠上民主嘅口號,頭上就會有一個光環,做錯野都無罪嘅,仲可以聲大夾惡,總之民主就係百毒不侵喇.......
的確...財政師呃十幾萬要下台.
有光環既議員呃十幾萬津貼咩事都無.

外國政客講到明!大話一定有!但要做到寧比人知!莫比人見! 同時永遠都係”講”以民為先!有錢佬行後但又要暗暗地幫班有錢佬!所有衰野都係見光死!所以外國班專業政客做任何事都好小心因一衰小小就可能冇得玩!外國政客就係毒藥包住糖衣! 我地啲政客就係毒藥用假包裝寫住神單妙藥!能醫佰病!起死回生既河蟹牌!

為一急救就係勤力同自求多福!

共黨人仕同皇軍一樣! 成日嘈死幾多人如何如何! 梁先生是個聽民恴, 睇民情的人, 有幾萬人示威佢同唔想, 你地咪幫倒忙!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

回覆 25# 的帖子

以前有個幾老實下既政客 不過佢腳痛無再向香港做

回覆 27# 的帖子

政治呢方面, 無論站係那個 立場 / 陣營 都好,  主要分三種人;

1. 煽動人的 ... 組織 / 領導 / 籌劃 / 火上加油, 都係強項專長.

2. 容易被人煽動的 ... 跟大隊就冇錯架嘞

3. 旁觀, 隔岸觀火的 ... 齋吹天下無敵

非正式統計 [ 2. 容易被人煽動的 ] 佔大部份

發新話題