發新話題

向警察致敬

引用:
原帖由 tf141 於 4-7-2012 23:59 發表
明知自己唔會當選, 講乜都得
可以許下天大既承諾.....只要我當選

我夠可以話即刻就可以推翻中共既政權啦.....只要我做咗特首
如果我當選呢 , 兩年內我就可以稱霸武林 , 一統天下

點選得落手呀

自從教改之後, 好多校長忽然變成最會拆磨人的老闆!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

EQ 需求最高的職業 !!

鎚仔泵釘釘泵板 有時佢地都幾無辜
希望你係100米之外睇到La

引用:
原帖由 一舊水 於 2012-7-5 00:23 發表
http://hk.news.yahoo.com/%E4%BD% ... C%B7-143700320.html
呢期無咩新聞, 咪搵下位攝下鏡頭.

UNDER DEVELOPING

引用:
原帖由 odaan 於 2012-7-4 23:56 發表

一個話佢豬 , 一個話佢狼 , 但第三個 ...... 我覺得佢純粹係明知自己唔會當選 , 但走去襯下熱鬧

一旦第三個當選 , 佢果晚就會因病辭職
佢當選, 我打死唔信佢會辭職.

UNDER DEVELOPING

引用:
原帖由 一舊水 於 5-7-2012 00:23 發表
http://hk.news.yahoo.com/%E4%BD% ... C%B7-143700320.html
呢D咪叫為反對而反對囉
濫用香港的法治黎處理自己的糾紛

已閱
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

如題:向警察致敬

今日上街衝擊你地既一班暴動人仕,生在福中不知福。
口口聲聲話無自由,封哂3 條行車條俾你地,仲要話警方故意拖慢遊行節奏?最後自行衝擊警察封鎖線,迫使警方開放其餘3 條東行線。
其實,條路係用黎俾車行,法例無訂明維園,銅鑼灣,灣仔,中環,西環,係香港專用示威區,或暴動區。你有遊行自由,人地就無行街自由,無訓覺自由,商戶無做生意自由,車主無駕駛自由,因為你地,知唔知影響到幾多人,你地既自由,知唔知影響左幾多人既自由?

PS: 小弟冇去遊行, 其實如果用"暴動"去形容呢次"遊行"又未免太過, 加上一年都只是一次係街上遊行, 而過火, 如吹雞, 掉垃圾係警車既人又太過份, 應該處理既, 其實攪到呢個局面, 大家都唔想, 警察們都辛苦了.... 但發覺個日九龍區真係冇咩警察, 有事都分分鐘冇人理
你的日子如何,你的力量也必如何

咁係唔係唔好遊行最好?

辛苦了

-del-

引用:
原帖由 Kennis 於 5-7-2012 12:23 發表
咁係唔係唔好遊行最好?
有好多種表達不滿的方式

遊行示威亦可以有好多種形式進行

發新話題