26 12
發新話題

麥齊光辭任發展局局長

引用:
原帖由 Hitter 於 12-7-2012 19:58 發表
咁未出現又唔可以代表係無既, 係咪先
也對的, 不過就現狀而言,少點不必要的政治鬥爭,讓“支票“快點兌現卅現形,到時就可以理直氣壯要Cy下台 個人覺得,上面的是出於“政治攻擊“(打跛新班子,以示和令其無能),大於出於為護公眾利益。

如果真係俾黃癲狗趕到思歪落台,跟住邊個做?黃生自己做番,跟住佢又一句,"哎......咪玩啦,我何德何能呀"
建制邊個做又係死,泛民班友又係純抽水only,叫佢做,你又覺得佢地會做咩?最叻講一句,呢d小圈子選舉選出黎既位,我地係唔會做既.. 到時香港真係唔知點喇

講真..香港既政治...已經係一個字...亂

若要人不知,除非太低b

btw,見佢俾雪糕佬拉個心都幾涼
鵰。豹。狸。獅。狒

權權在位時所有野都收埋收埋, 但思歪就爆晒出黎!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 13-7-2012 11:01 發表
若要人不知,除非太低b

btw,見佢俾雪糕佬拉個心都幾涼
最好捉哂班呃房津嘅高官,省下不少長奉

引用:
原帖由 Boniface 於 13-7-2012 01:05 發表
如果真係俾黃癲狗趕到思歪落台,跟住邊個做?黃生自己做番,跟住佢又一句,"哎......咪玩啦,我何德何能呀"
建制邊個做又係死,泛民班友又係純抽水only,叫佢做,你又覺得佢地會做咩?最叻講一句,呢d小圈子選舉選出 ...
講真咪一雞死一雞鳴,一日無普選,一日又咪係呀爺欽點
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Boniface 於 13-7-2012 01:05 發表
建制邊個做又係死,泛民班友又係純抽水only,叫佢做,你又覺得佢地會做咩?最叻講一句,呢d小圈子選舉選出 ...
冇所謂架, 無論如何總會有一個人要出嚟做
咁到時咪又再反過囉

核心價值ma...

其實唔一定要有人出來出特首! 搵啊豬啊狗都可以呀!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 14-7-2012 11:42 發表

講真咪一雞死一雞鳴,一日無普選,一日又咪係呀爺欽點
有都冇用,而家香港社會風氣,邊個上邊個死.話之你撐阿爺定反阿爺,總之我反左你,我做左人民英雄先.

引用:
原帖由 B20_hk 於 14-7-2012 09:06 發表

最好捉哂班呃房津嘅高官,省下不少長奉
我驚到時公務員有機會有一半人不見了。

26 12
發新話題