25 12
發新話題

[完全唔理解Android] 請問...有冇法子重裝OS,反共轉番香港機?

引用:
原帖由 061084 於 15-7-2012 19:40 發表

我用緊ES FILE EXPLORER,幾好用!
我就係用ROOT EXPLORER 同 FILE EXPLORER, 無話咩特別, 不過想換另一個ROOT權限既, 因為依家呢個RE唔好用

"MSM7227A处理器,移动3G 双卡双待"
唔建議自己再刷返ROM
一來原裝ROM都係大陸既
二來呢個CPU咁怪名, 同其他國家HTC可能會有出入 (CPU架構同OS有很重要關係,不能亂來)

即係冇乎?

引用:
原帖由 一舊水 於 15-7-2012 20:00 發表
"MSM7227A处理器,移动3G 双卡双待"
唔建議自己再刷返ROM
一來原裝ROM都係大陸既
二來呢個CPU咁怪名, 同其他國家HTC可能會有出入 (CPU架構同OS有很重要關係,不能亂來)
msm7227a咪即係高通u....你都未見過真正怪名u
同埋全部android都係arm架構, 何來不同cpu架構?

我爸話係中國移動送的orz....

好地地用開iphone做咩無啦啦轉機丫
唔係旗艦機包你用用下想拎支m82a1轟散佢
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 zeta 於 15-7-2012 20:16 發表

msm7227a咪即係高通u....你都未見過真正怪名u
同埋全部android都係arm架構, 何來不同cpu架構?
嘿, 小弟眼淺淨係用開exy (***機)
呢部機望落似大陸exclusive, 不如探討下root機後轉settings呢個方法

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 15-7-2012 20:24 發表
(星迷角度)
一般般啦
星河A屎GIO呢D機,淨係用黎打電話SMS WTSAPP都係唔錯既
打機睇片上網梗係用筆記同$2/3
HTC我就唔熟啦,BYEBYE~

4.0 跟play store, 唔跟market
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 15-7-2012 20:24 發表
我自己就艾瘋啦,但部機係俾阿媽用...搵我來搞

25 12
發新話題