發新話題

我呢期都中咗Glock毒~~

請問SAI slide配吉打下身駛唔駛大執?

引用:
原帖由 RCman 於 19-9-2012 08:33 發表
嘩!師兄你呢對孖寶好靚呀
我之前都想過買,不過我怕金色外管會nut色。
所以未有下手哦!
想請敎下師兄你個Grip的紋係咪用專用頭去壓D紋出來傢?
我看過相關做法,好似有一種專用頭可以做到甘細密的 ...
兄台你大把貨啦~~
放心,條金色外管係銅做,點磨都係金色!!
隻Grip只係用辣雞慢慢雕,後尾支沙色我加工支雞咀篤一吓有兩個窿,已經快三倍有多...........(馬沙?)

引用:
原帖由 2slow 於 19-9-2012 10:58 發表
請問樓主果兩支 X400 有咩分別, 好似有d唔同
早買同遲買,齊字同唔齊字囉............

引用:
原帖由 sdu113 於 19-9-2012 13:27 發表
請問SAI slide配吉打下身駛唔駛大執?
應該係睇你支本體係咩槍,吉打下身本身唔使點執..........(唔雕的話)
買馬記永遠冇錯,尤其係你花得大錢去買套靚滑架為咗慳幾百最後可能要再輸多幾百,得不常失.......

引用:
原帖由 F22 於 19-9-2012 14:14 發表

兄台你大把貨啦~~
放心,條金色外管係銅做,點磨都係金色!!
隻Grip只係用辣雞慢慢雕,後尾支沙色我加工支雞咀篤一吓有兩個窿,已經快三倍有多...........(馬沙?)
我就係想知個雞咀係邊道找到,求師兄指點

引用:
原帖由 RCman 於 19-9-2012 14:32 發表

我就係想知個雞咀係邊道找到,求師兄指點
真鐵嗰種方格仔我都揾唔到呀..........
而我就只係用一字批嗰款雞咀中間開坑再磨細外邊就可以一篤兩窿............

引用:
原帖由 F22 於 19-9-2012 14:51 發表

真鐵嗰種方格仔我都揾唔到呀..........
而我就只係用一字批嗰款雞咀中間開坑再磨細外邊就可以一篤兩窿............
方便提供照片參考嗎?
如果我能應付得來呢種DIY Grip
我也想下一支GLOCK用上金管SAI

引用:
原帖由 F22 於 19-9-2012 14:26 發表

應該係睇你支本體係咩槍,吉打下身本身唔使點執..........(唔雕的話)
買馬記永遠冇錯,尤其係你花得大錢去買套靚滑架為咗慳幾百最後可能要再輸多幾百,得不常失.......
我已經奶左野...........
為左慳四百 買左吉打條沙漠風暴條鋁slide not CNC
摩左飛機座搞掂 但條slide 同下身有幾鬆下 好大既gap位 手拉上膛又無野
落場打先發覺奶野.... 打一槍 就壓一壓後西位 先拍到粒野落去..打一槍禁一下...
應該係條slide 出模時 條gap開大左.....
已換埋9mm 啤令都唔得
而家要買過條slide....

引用:
原帖由 F22 於 19-9-2012 14:15 發表

早買同遲買,齊字同唔齊字囉............
真品? or 火其輪嗎?
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 19-9-2012 16:32 發表

真品? or 火其輪嗎?
仿製都有兩間廠,你知傢

引用:
原帖由 RCman 於 19-9-2012 16:36 發表

仿製都有兩間廠,你知傢
係呀, 我想知樓主齊字果支係邊間出lor...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 19-9-2012 16:50 發表

我見火其倫係有的

附件

19-9-2012 17:41

引用:
原帖由 RCman 於 19-9-2012 15:01 發表

方便提供照片參考嗎?
如果我能應付得來呢種DIY Grip
我也想下一支GLOCK用上金管SAI
簡單野...........

等你發動無限金錢就可以搞返支啦.........

引用:
原帖由 2slow 於 19-9-2012 16:50 發表

我支唔係咸書牌呀..........

引用:
原帖由 sk8er 於 19-9-2012 16:13 發表

我已經奶左野...........
為左慳四百 買左吉打條沙漠風暴條鋁slide not CNC
摩左飛機座搞掂 但條slide 同下身有幾鬆下 好大既gap位 手拉上膛又無野
落場打先發覺奶野.... 打一槍 就壓一壓後西位 先拍到 ...
當你磨完飛機座支槍已經玩完了...........

發新話題