發新話題

戰爭的可怕!

睇到之後唔知點解會發寒...
聽朋友講 佢呀叔係英軍到做   佢話如見隊友比人炸中...沒左半塊面....要即刻切左腳塊皮之後整係塊面到補住....到打完先整返落來

我都唔算太大感覺
反而睇saving private ryan搶灘嗰時有條友執番自己隻斷手
同埋個個死前都叫媽媽
最有感覺

回覆 17# 的帖子

講開又講,嗰半個鍾嘅搶灘戲又真係幾得人騖!

我去見牙醫都唔想! 點可以面對呢啲嘢
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

重俾我揾到把咁嘅嘢!

附件

23-10-2012 18:14

引用:
原帖由 MANKF 於 22-10-2012 12:18 發表
講開又講,嗰半個鍾嘅搶灘戲又真係幾得人騖!
條腸流出來果個最恐怖!

以前受傷無麻醉藥就咁就截肢! 果啲慘叫聲點頂呀!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.

引用:
原帖由 tango10 於 23-10-2012 20:06 發表
以前受傷無麻醉藥就咁就截肢! 果啲慘叫聲點頂呀!
其實點解要截肢既?

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-10-2012 21:10 發表

其實點解要截肢既?
傷口受細菌感染, 肢體開始腐爛, 為咗保命咁掛!

引用:
原帖由 tango10 於 23-10-2012 21:28 發表

傷口受細菌感染, 肢體開始腐爛, 為咗保命咁掛!
都可以有機會肢體被困受壓變形,而冇方法可以快速抽出,令到傷病者血壓急速下降需要咁做...

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-10-2012 18:54 發表

條腸流出來果個最恐怖!
重有火燒機槍陣同成村人對住條戰壕係咁射...戰鬥真係殘酷

有無菌架?

引用:
原帖由 pursuer 於 26-10-2012 14:02 發表

重有火燒機槍陣同成村人對住條戰壕係咁射...戰鬥真係殘酷
班美軍做低左個坦克兵,之後比人用枝炮掃果下先惡怖...

引用:
原帖由 tango1997 於 21-10-2012 17:10 發表

無婦科鴨咀鉗禾係唔會入手既
鴨記地攤見過有喎~
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 MANKF 於 23-10-2012 18:14 發表
重俾我揾到把咁嘅嘢!
雖然真係幾恐怖, 但十萬火急要用到既時候都唔理得咁多...

戰爭的確可怕!
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

發新話題