發新話題

收費場(OUTDOOR)是否應該增加火力(RPM)既限制?

引用:
原帖由 Hopot 於 14-11-2012 08:37 發表
而家打GAME好陰公,
大力又唔得,
快頻又唔得,
長雞又唔得,
應該全部加50租埋槍就最好架喇
咁就一定最公平、公正、公開

引用:
原帖由 Hopot 於 2012-11-14 08:37 發表
而家打GAME好陰公,
大力又唔得,
快頻又唔得,
長雞又唔得,
應該全部加50租埋槍就最好架喇
點解佢支租槍射得遠過我果支㗎?
我支私火得1.2,租槍有1.5嘅?唔公平
我支mp5咁善良,佢支ak咁惡,點打呀
遲啲會唔會變成,佢咁叻,同我一齊考試,唔公平???
何謂絕對平等? 人地遵守左果場game嘅所有規則無犯規,樓主所謂嘅賽後檢討得出係人地支槍快結果你輸,改善方法係唔俾用快頻槍,會唔會有點那個,無諗過提升自已想辦法去對抗面對呢類情況嘅方法,點解而家啲人會變成咁…

UNDER DEVELOPING

首先,對方既槍起碼35ROF以上,加上佢地幾個人在細小既空間內狂掃,咁你話有冇得走,加上佢地咁打法都唔再係步兵,係機槍手,十分唔合理咁有尖兵既輕便同機槍手既火力,
多彈,行得快,地方細(接近CQB),開GAME時大家對望到,你話走到咩!
我之所以提議這方案,首先第一佢係可以利用工具測量到,得出既數據係客觀(偷偷換大C數電唔計),容易管理.
第二,快頻對對手的傷害都可以好大,同一位置既皮膚短時間內連被擊多發會好痛,如果打大力就更傷
第三,個個人都用快頻咁場GAME有咩樂趣,完全就等同每個人都攞住M134亂射,唔需要隊友火力COVER,自己一個搞到曬,個個都ONE MAN SHOW,而且用快頻就應該用M249等槍啦,重返D同行得慢D的相對既負擔,用步槍就小彈,射速慢D同行快,咁先合理哦
家下D人槍就用M7A4咁短小輕便,但火力大到M249咁,合理嗎?

回覆 17# 的帖子

我覺得樓主有檢討嘅
只係佢唔想自己都改快頻姐
坦白講 我都唔鐘意同啲9full嘅人打game
只係因為自己重合作,tactics 多過重支槍
解決方法係只係圍內玩
全部人有共識
細力 無快頻
個個開心

回覆 18# 的帖子

我覺得咁講又唔多合理
而家係玩具槍
人地改得到 你理得人地
M14,svd都改得快頻架wor
又唔受呀
打game姐
真係建議你同一班熟嘅fd玩
到時玩真槍彈數 限彈匣
咁快頻就無一定優勢啦

唔好講到快頻就一定win先得嫁.........
1.你有無諗過點走位???(扒果去另一cover有無諗過???走得前後左右即係可以還火)
2.有無諗過搵1.2個死士引人注意???
3.有無留心佢地點掃先交叉果隻???亂黎果隻???見頭即掃果隻???
其實快頻對一d打得耐既人根本就唔係一回咩事黎,千祈唔好俾佢d聲嚇到哦
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

回覆 21# 的帖子

有冇睇清楚我對個場既描述呀?
",地方細(接近CQB),開GAME時大家對望到,你話走到咩!"

當然有
噤我想問係咪就係試槍區後面第一個場
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

回覆 23# 的帖子

有D貨櫃果,重有好多車胎果兩個場

係一槍死既game無不死人,你有200幾飛bb彈但你打唔中關人乜事

我用PTW啲彈弓匣對快頻都係咁打啦

睇左甘耐,我見摟主插對家用快頻,甘個場game攪手有無話唔比用快頻先? [快頻打GAME,攪手又無阻止,照計都系無限拉]

如果無話唔比用快頻,甘你D對家用快頻,人地無犯規無犯錯,你就唔好系到話人快頻呢樣個樣,而家打GAME快頻總會有,你知打乜力,有無咩限制,最後你自己選左咩工具去打系你自己事,人地用咩你管唔到[只要無犯規]

打室內CQB一樣有人約打FULL AUTO,細力一樣照爆缸,我前排打室內CQB,都系用手鎗,對家有AEG,味又系甘打一樣殺到人,我比 FD 技MP5打中都見紅,但我唔會去話人地,因為場GAME 系可以打AEG,我自己用乜打系我自己事,比人打爆自能怪自己走位唔好,但唔會怪對家用AEG

我系海彎打GAME都試過手鎗對AEG照打

你唔鐘意人地攪D GAME有快頻,甘一系你搵夠人自己攪GAME,一系唔好打GAME

摟主唔好系到 "輸打贏要"!!,你唔系受害者,受害者系個D比你講到用快頻好似十惡不赦個D人!!!

Kampfgruppe-YSL!!

走過樹林,穿越荊蕀,橫渡沼澤與河流,上山下海,風吹雨打,皆平常事!

WARGAME不是舒服的活動!

引用:
原帖由 owen126315 於 2012-11-14 18:10 發表
首先,對方既槍起碼35ROF以上,加上佢地幾個人在細小既空間內狂掃,咁你話有冇得走,加上佢地咁打法都唔再係步兵,係機槍手,十分唔合理咁有尖兵既輕便同機槍手既火力,
多彈,行得快,地方細(接近CQB),開GAME時大家對望到,你 ...
恕我直言…好合理…

UNDER DEVELOPING

引用:
原帖由 於 14-11-2012 21:29 發表

恕我直言…好合理…
好合理 +1
Kampfgruppe-YSL!!

走過樹林,穿越荊蕀,橫渡沼澤與河流,上山下海,風吹雨打,皆平常事!

WARGAME不是舒服的活動!

噤叻下次搞GAME限ROF GAME囉,睇下有冇去打

發新話題