發新話題

購買重機問題

引用:
原帖由 tf141 於 25-11-2012 22:42 發表

膠人要配膠鎗?
人地想輕姐~

本人推薦M2 .50

引用:
原帖由 jeffrey2525 於 25-11-2012 22:38 發表
重機一個人冇可能一拎得起(如m134,玩具例外)
一個人拎得起叫輕機槍(如m249)
有錯請插
之前其實都有post講過吓 不過唔多, 但係就咁去維基打 "重機槍" http://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%87%8D%E6%9C%BA%E6%9E%AA 都已經可以睇到d料, 雖然係唔係完全正確就唔知啦! 但係我記得有之前post好似都有提到主要係已 "口徑" 定義.

人地好似係新兵尼...不如解釋清楚比佢聽先喇

引用:
原帖由 faihk 於 25-11-2012 22:44 發表

人地想輕姐~
其實我就建議買枝重sni加枝銀雞, 都相當好用
我尋晚先玩完嚟

其實星星重有d膠身膠波箱ge重機貨尾...算唔算輕ge重機?

引用:
原帖由 Stig 於 25/11/2012 10:51 PM 發表
其實星星重有d膠身膠波箱ge重機貨尾...算唔算輕ge重機?
見E記仲有星星249 PARA 、M60 、MK43

我建議gau 8同m61,火力冇得輸

建議樓主search下咩叫重機、通用機槍、輕機、'濕機'

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-11-2012 10:56 PM 發表

濕機???

買支za249簡簡單單算啦~ 但係個支只係機槍, 唔係重機, 米攪錯呀~ 雖然樓主會唔會認為個支野好重就唔知.

引用:
原帖由 061084 於 25-11-2012 22:55 發表

見E記仲有星星249 PARA 、M60 、MK43
我'暴'住支sopmod m14

引用:
原帖由 faihk 於 25-11-2012 11:00 PM 發表
買支za249簡簡單單算啦~ 但係個支只係機槍, 唔係重機, 米攪錯呀~ 雖然樓主會唔會認為個支野好重就唔知.
...
za要汁餐死...

引用:
原帖由 jeffrey2525 於 25-11-2012 22:58 發表

濕機???
sub machine gun

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-11-2012 22:56 發表

指放濕機, 噴濕機, 補濕機定抽濕機? 但係人家要槍喎!

其實5KG或者樓下有咩推薦??

發新話題