發新話題

歷史悠久的小玩具

我以前淨係玩用兩蚊扭嘅”手榴彈”(一樣用啪啪紙)
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 loveless 於 23-1-2013 10:51 發表
哇正~~~
設計個手柄o個位, 簡直要請佢飲番杯
飲馬來西亞個隻?!

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 23-1-2013 12:52 發表
我以前淨係玩用兩蚊扭嘅”手榴彈”(一樣用啪啪紙)
我潛過,拎泥做地雷拉條線....

又試過放沙砲向人地鐵閘個轆到

算吾算小拉登

引用:
原帖由 kirk123 於 23-1-2013 12:22 發表

The good old days,
in my mind.
Happiness now’s the time... ...cheers!
第一個好正,more photo please...
條spring有乜用?

我買過支日本Python綠色柄.....可打BB彈同梅花彈(可以同時打掛?!).Hammer撞粒BB彈出泥

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 23-1-2013 13:21 發表

第一個好正,more photo please...
條spring有乜用?

我買過支日本Python綠色柄.....可打BB彈同梅花彈(可以同時打掛?!).Hammer撞粒BB彈出泥
This is a multi function purpose suitable for 2 kind of cap: paper cap & plastic cap.
* just pull the spring and insert the paper cap between the spring strikers, throw
the bomb on floor...

我覺得好Q下

回覆 18# 的帖子

小學時手榴彈裝喺非林筒唔要頂蓋加條繩,安裝學校走廊道

因為尼件事比校長記小個表揚我嘅戰績!
偽君子!永遠虛偽!

小拉登

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 23-1-2013 21:11 發表
小學時手榴彈裝喺非林筒唔要頂蓋加條繩,安裝學校走廊道

因為尼件事比校長記小個表揚我嘅戰績!
小弟淨係玩過粉刷放門頂,貼龜之類咋.. 小巫見大巫了..

最恐布係試過整臭水... 雞蛋+米水+洗潔常放入玻璃密封樽,一星期後..

陣味一掂到留成日

仲有係班房燒乒乓球..........陣味..........

引用:
原帖由 Dave 於 23-1-2013 21:29 發表

小弟淨係玩過粉刷放門頂,貼龜之類咋.. 小巫見大巫了..

最恐布係試過整臭水... 雞蛋+米水+洗潔常放入玻璃密封樽,一星期後..

陣味一掂到留成日
臭水吾識配方無試過

痕粉系D乜野?

手拉雞上膛後槍頭隊粒沙砲玩過未?

Check check大家係咪七十後!有邊位C Hing睇過Mod Squad呢套英配中文電視劇集!

有沒有師兄知道:梅花形膠cap 在台灣還可見到,但不知道 紙cap (有一卷巻的 和 一張張的)是否已經在世上消失 ?
引用:
原帖由 kirk123 於 23-1-2013 08:57 PM 發表

This is a multi function purpose suitable for 2 kind of cap: paper cap & plastic cap.
* just pull the spring and insert the paper cap between the spring strikers, throw
the bomb on floor...

回覆 25# 的帖子

係校長中招!比D二五仔報串........

升到小四時我地幾個有別名"油麻地頑童"

就知道衝出學校D街仿都知
偽君子!永遠虛偽!

發新話題