發新話題

突然想玩電腦槍GAME

Typing of the death.

引用:
原帖由 dickson688 於 19-3-2013 17:51 發表
Arma3 好!!!!
呢個十足似Simulation...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 Tinne 於 20-3-2013 02:32 發表

想玩單機故事, 自己同電腦打果啲,打故事,做mission
打故事的話可以選擇COD(COD4,6,8一個系列打現代5,7,9一個系列,分別打二戰,冷戰,未來)
medal of honor故事好,但遊戲本身一般,而且好短
crysis1~3,遊戲長度係1>2>3,故事同遊戲性都唔錯
metro2033,近未來,未日feel,操作一般但內容唔錯,單機only
spec ops:the line,多人無乜人玩,遊戲性一般,但故事幾正(心靈過度脆弱者不建議玩)
Max Payne 3,玩法比較懷舊(要搵止痛藥補血),故事ok
BF3單機完全唔好玩,請跳過

另外有幾隻我未玩過但評價唔錯
dishonored,潛行類,有魔法等元素,創意較高
far cry 3,open world遊戲,地圖好大,有排你打
dead space 3同biohazard 6,雖然大家都話恐怖感無晒,但作為故事向槍game應該唔會差,兩者均可雙人合作

大概係咁多,記得再加

我只玩過 COD 及 BF3的單機模式
兩者都有 Campaign 及 Co-op/survival

BF3 個單機兩野玩完
COD 有feel好多
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 Tinne 於 20-3-2013 02:34 發表

請問以上遊戲,宜家最新去到第幾集
CALL OF DUTY 應該係 3 .. 我買左唔記得是否 3 , 但講真我玩過 2, 玩過BAD COMPANY ,但呢隻3 真係接受唔到.. 個場細到呢.. D 人快到呢..
彷彿係玩緊香港CQB 場, 9 衝 9 射.. 你唔識玩絕對可以死十都殺不到一..而且係一重生就死果種,隻GAME 我仲係度.. OUT 塵

GHOST RECON FUTURE SOLIDER ,我覺得好好玩的GAME 到而家仲晚晚開,問題係MULTI PLAY 太多BUG,而且少人玩搵人難。合作性極強,就算你打到識飛亦不可以一個人嬴到 ( 搶POINT 位 GAME )

BATTLE FIELD 應該出到 3 :PC 版 32 VS 32 , PS 3 版 16 V 16 ,但PC 版最低要求是 VISTA , 7 , 我家中得XP ..氣已放,BF 係要多人先好玩,人少的話我覺得似日本風情畫。我由第一集玩起的。

MOH :沒玩開,但近排係有一隻新的。出左好似 1 ~ 2 個月

引用:
原帖由 Dave 於 20-3-2013 12:13 發表

CALL OF DUTY 應該係 3 .. 我買左唔記得是否 3 , 但講真我玩過 2, 玩過BAD COMPANY ,但呢隻3 真係接受唔到.. 個場細到呢.. D 人快到呢..
彷彿係玩緊香港CQB 場, 9 衝 9 射.. 你唔識玩絕對可以死十都殺不到 ...
COD出左9集啦
COD
COD2
COD3
COD4:MW
COD:WAW
COD:MW2
COD:BO
COD:MW3
COD:BO2

引用:
原帖由 亞爾多 於 20-3-2013 12:52 發表

COD出左9集啦
COD
COD2
COD3
COD4:MW
COD:WAW
COD:MW2
COD:BO
COD:MW3
COD:BO2
我果隻應該是 MW3

MW3 不是出得後過BO2 嗎?

引用:
原帖由 Dave 於 20-3-2013 13:04 發表

我果隻應該是 MW3

MW3 不是出得後過BO2 嗎?
唔係, 暫時嚟講Black Ops II係最新既Call Of Duty

thx 各位師兄意見,我今日去買幾隻返去玩玩!

Borderlands 2

打劇情一定係codmw係列最正
當中mw2最好 個人覺得mw3個劇情有d無厘頭

引用:
原帖由 亞爾多 於 20-3-2013 11:26 發表

打故事的話可以選擇COD(COD4,6,8一個系列打現代5,7,9一個系列,分別打二戰,冷戰,未來)
medal of honor故事好,但遊戲本身一般,而且好短
crysis1~3,遊戲長度係1>2>3,故事同遊戲性都唔錯
metro2033,近未來,未日feel ...
個人覺得2k d遊戲劇情真係搬得上銀幕.

Mafia 2,雖然故事唔係好長,但就可以完完全全將你帶入遊戲裹面,
主角背景,故事,人物關係,都交待得好清晰,英文唔靈光既我都好易明白故事內容.
遊戲為打鬥同車輛追逐為大部份場景,但係每逢鎗戰場景都十分震撼,加上1911,湯普森既魅力,
所以我都幾偏心地將佢歸類做射擊遊戲.

Spec Ops - The Line,坦白講,呢個我真係要搵開心中文版先清楚個故事講乜.(利申:有係Steam到買)
本身對呢game無乜期望,宣導片無太多劇情透露,頭一,二關都較接近一d即買即食既快餐遊戲,
但一到左遊戲中段故事會慢慢呈現,尾段更加可以用震撼心靈黎形容(讀取關卡時的字句有同樣工效).
正面交鋒同潛入既場景大約係7:3,可指揮AI隊友,敵方AI還算不錯,遊戲風格偏向精準射擊.

MOH 2010個人幾鐘意,故事吸引,可惜短左D.
用緊渣電腦玩唔到新呢集,仲未知道故事去向,雖然外間評價普普,但我仲係十分期待.

引用:
原帖由 h.t.f 於 20-3-2013 17:48 發表

個人覺得2k d遊戲劇情真係搬得上銀幕.

Mafia 2,雖然故事唔係好長,但就可以完完全全將你帶入遊戲裹面,
主角背景,故事,人物關係,都交待得好清晰,英文唔靈光既我都好易明白故事內容.
遊戲為打鬥同車輛追逐為大 ...
MOH新作感覺就係將上集元素搬一搬過去算數

哈哈,EA=大作終結者.
其中一間玩DLC玩到出神入化既公司.

引用:
原帖由 h.t.f 於 20-3-2013 18:51 發表
哈哈,EA=大作終結者.
其中一間玩DLC玩到出神入化既公司.
ya,MOH聽聞因為銷量差終止開發(未100%肯定

發新話題