發新話題

UMP GBB Brief review

Bolt back 其實唔太勁,可能膠身有D錯覺,都吾及家中D GHK ak,we svd更加吾洗比,試下較細個切氣時間兩格再用軟彈弓我諗會好D,不過要下星期先有時間再玩,求其上電筒上鏡頂住先

附件

28-3-2013 23:44

29-3-2013 00:51

29-3-2013 00:51

你的日子如何,你的力量也必如何

我都同意可能是槍身輕的錯覺,始終VFC UMP只有2000 g,比真槍空槍還要輕300 g。
不過能較blow back力算是很有創意,有 2-round burst 也很好玩,bolt上加了螺絲是對lock bolt 的改良,價錢也不太高,個人暫時覺得很不錯。當然,最終還是要經實戰才知有沒有缺憾。

諗緊點拆出黎換hopup膠……

引用:
原帖由 rYaN 於 29-3-2013 06:46 發表
諗緊點拆出黎換hopup膠……
原裝都已經唔錯
小弟諗住打殘咗先連管換

"The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tryants"   Thomas Jefferson

is the hammer same as G36, so i can change into steel one , i saw QXF have steel one for VFC G36
I Love my Yuki Meow

唔知係咪錯覺, 叉完氣load 隻匣感覺上難入d

另問問各師兄有關佢強弱切氣同軟彈弓設定, 有少少唔係好明.

如: d 氣come 打d/ 打大力要, 即係要blowback 細力? 如何設定?

謝謝

我成日有個感覺就係vfc既匣出氣valve 係吾多掂

引用:
原帖由 JBL 於 31-3-2013 21:48 發表
叉得氣多又噴白煙,叉氣小又打唔晒30飛,一噴白煙D彈就亂甘飛,換條軟彈弓落去又狂JAM彈,氣化差到無普,以後唔買VFC既槍.......
所以話VFC幾時都唔好買第一水,多數係白老鼠。
你見G36都要改到Gen3至叫做好少少少少..........就知。
VFC都係掛牆之選

引用:
原帖由 JBL 於 31-3-2013 09:48 PM 發表
叉得氣多又噴白煙,叉氣小又打唔晒30飛,一噴白煙D彈就亂甘飛,換條軟彈弓落去又狂JAM彈,氣化差到無普,以後唔買VFC既槍.......
咁神奇?我可以一匣打哂30飛,不過就有D窒!冇JAM又冇盛喎

引用:
原帖由 怒人甲 於 31-3-2013 10:05 PM 發表
我成日有個感覺就係vfc既匣出氣valve 係吾多掂
我都有同感,之前MP5都換鬼哂去,費事煩..

引用:
原帖由 JBL 於 31-3-2013 21:48 發表
有無試過調較bolt 底嗰個調氣裝置??
會有幫助的

小弟會覺得原裝彈弓太硬

"The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tryants"   Thomas Jefferson

回覆 29# 的帖子

Jam或者上吾到彈係因為條bolt 要用較大既回bolt 力推彈咀先可以上到彈
所以我用返硬彈弓先冇甘jam(換來換去-.-”)一定要set 到最大bolt back 先上得順; 彈匣杏彈咀太緊,匣改左30發容量令上彈彈弓鬆D,有改善小小,明天再用沙紙磨下應該會順返!
不過彈匣氣化唔得,就算一雞full到廿幾飛左右就腳軟,我估出氣valve 係氣化差既關鍵

發新話題