24 12
發新話題

大陸警用9mm左輪

引用:
原帖由 mswong 於 30-8-2007 17:56 發表
假想你揸住支Pistol 將有子彈之Mag,Load上槍,你支槍現在是什麽condition!呢?
chamber 未有子彈, FIREPIN Spring未壓縮, 不在待擊狀態.
射擊之道: 起射線上,無情,無欲,無念.射不動心.有欲之射,必成濫射;無欲之射,方成精射;無射之射,是為至射也.

回覆 #16 hwtang 的帖子

請閱使用Pistol需知!(因避免改話題)???

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 mswong 於 31-8-2007 01:46 發表
請閱使用Pistol需知!(因避免改話題)???
So i am right. What's wrong?
The main difference is the "term" you name the condition is different.
射擊之道: 起射線上,無情,無欲,無念.射不動心.有欲之射,必成濫射;無欲之射,方成精射;無射之射,是為至射也.

引用:
原帖由 Paul 於 26-8-2007 00:10 發表

可能佢地貪支左輪有原廠9mm防暴橡膠子彈用, 但.... work唔work就唔知
據說連普通玻璃都打不爛,所謂人道槍是也。

引用:
原帖由 kagabumi 於 25-8-2007 23:49 發表
在各國的警隊都相繼把配鎗由左輪更換為自動手鎗時,

一向使用自動手鎗的大陸警察卻……

真難理解!
上次睇新聞,見到有個女仔比人縛架,個公安捉賊果時,用把56式亂掃架賊車,但肉參仲O係架車入面.......佢地換左輪係合理既.....

引用:
原帖由 匪兵乙 於 1-9-2007 01:53 發表

據說連普通玻璃都打不爛,所謂人道槍是也。
咁咪同我地玩果d槍差唔多力??
NO COMPROMISE!

大陸真係要用槍時都出武警啦又點駛要0的公安/治安仔出槍呢 , 呢0的用黎嚇下人既0者

引用:
原帖由 kitk 於 1-9-2007 15:27 發表
大陸真係要用槍時都出武警啦又點駛要0的公安/治安仔出槍呢 , 呢0的用黎嚇下人既0者
最勁的其實係城管,曾經有值勤警員被城管追斬九條街。

引用:
原帖由 匪兵乙 於 1-9-2007 21:44 發表

最勁的其實係城管,曾經有值勤警員被城管追斬九條街。
城管是黑幫嗎?  

之前所知,大陸用左輪是想令所有警察"人人有槍用,個個也敢用",不再是以的非到"大事件"時才回警局拿槍.而官方說這樣可以增加員警的安全和減少他們用槍的顧忌.(不過話說回來,中國一向的弊病:只提升"硬體"而從沒想到要提升"軟體" ) 據說是這些也是為08年做準備.
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

24 12
發新話題