發新話題

巧驚驚啊~賓賓話用18億美金買架生o窩

一個國家搞國防是對的.

不過佢已往投入太少,亦難以维持.況且小國妄圖只借軍事對抗一個大國是很難的

佢背後係油公司.若領土有爭議就難獲投資,合營石油則泡湯

越南如是,日本如是

引用:
原帖由 Contingency 於 23-5-2013 14:20 發表
如果強國以國家外交為理由,將全部菲律賓佣人驅逐....
會點...??
會唔會18億都即時比唔出....
"將全部菲律賓佣人驅逐...."
第一個叫救命既我諗會係d屋企有bb及老人家, 兩公婆又雖要上班搵錢果一堆人,
身邊就有2~3位C9成日為請工人而煩惱
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 T-800 於 23-5-2013 14:56 發表

菲佬D野都好信...?十幾年前以經話要軍事現代化,又話要買F1X、又話幻影又盛.....最後咪又係用緊D垃圾!d戰船連導彈都保養唔起要拆埋來賣錢....政府有個錢都要來分咗佢啦,信佢至奇...   ...
哈, 出得呢個idea, 就會諗去邊度搵錢,
菲佬最叻就係搵華僑笨, 又要徵多d稅, 樣樣收費又要加, 等等等...
但最後d錢都係落d貪官袋... (小弟有朋友係果邊做生意)
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 23-5-2013 16:53 發表

"將全部菲律賓佣人驅逐...."
第一個叫救命既我諗會係d屋企有bb及老人家, 兩公婆又雖要上班搵錢果一堆人,
身邊就有2~3位C9成日為請工人而煩惱
印尼&馬來西亞D妹妹仔都好正, 賓賓係今時今日來講, 在香港網絡太廣, 太過古古惑惑喇, 請返家為佣人係下下之選, 同引狼入室無分別~

引用:
原帖由 theloggoo 於 23-5-2013 17:10 發表

印尼&馬來西亞D妹妹仔都好正, 賓賓係今時今日來講, 在香港網絡太廣, 太過古古惑惑喇, 請返家為佣人係下下之選, 同引狼入室無分別~
無錯!今時今日大把選擇

引用:
原帖由 theloggoo 於 23-5-2013 17:10 發表

家陣印印都唔好得去邊,好快學壞

馬來西亞唔清楚

其實分開憎law,一般國民,外勞無罪,若你認為你是正義的,他也只是受到國家宣傳所惑.

今日世界國與國間可以老死不相往來嗎?!不可以的.

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 23-5-2013 20:47 發表
其實分開憎law,一般國民,外勞無罪,若你認為你是正義的,他也只是受到國家宣傳所惑.

今日世界國與國間可以老死不相往來嗎?!不可以的.
民主國家出個反智政府
我覺得人民點都有D責任

引用:
原帖由 sunny2014 於 23-5-2013 21:30 發表

民主國家出個反智政府
我覺得人民點都有D責任
我讚成,不過人是無腦的

我只希望,如果真係打嘅,可唔可以生擒隻孔雀,之後拖佢去海防博物館做展品呀……

美佬出雞賓仔出豉油賓仔都唔掂…
鵰。豹。狸。獅。狒

但係睇真單野都幾鬼吓……

第一睇張 list,五隻船仔、兩架直升機、八架車,仲要十成係上世紀七十年代嘅超高新科技,但就收賓賓十八億!似乎佢收賓賓嘅保護費同食水仲勁過台灣喎……

但係以賓賓嘅乞衣賴皮性格,真係想睇美國佬點對付佢……

第二樣鬼嘢係……呢次係咪日本仔戰後首次武器外銷?咁就出事啦!

引用:
原帖由 sunny2014 於 23-5-2013 21:30 發表

民主國家出個反智政府
我覺得人民點都有D責任
賄選黎架

引用:
原帖由 queen 於 24-5-2013 08:00 發表
我只希望,如果真係打嘅,可唔可以生擒隻孔雀,之後拖佢去海防博物館做展品呀……
賓賓船隊入面
最先進個艘怕且係孔雀

發新話題