發新話題

點解依家WA D手槍夾斷晒貨嘅?

我支係GSR, SV夾唔岩我架

佢D後衝力又真係同其他廠唔同播

引用:
原帖由 mashymre 於 15-8-2013 23:27 發表
我支係GSR, SV夾唔岩我架

佢D後衝力又真係同其他廠唔同播
GSR即係普通full size 1911夾都啱用
二手多數都係Hi-Capa匣, 不過都上各大forum二手區努力搵下啦ching, 可能都會搵到架

薄匣你想要?

引用:
原帖由 rolex 於 14-8-2013 21:39 發表
玩左10年鎗,WA手鎗玩過6枝壞左4枝,對佢印象極差,其價錢與性能完全不成正比
又對依家眾多台日鎗廠夾擊,被淘汰係遲早的事
Ching 玩左WA手鎗玩過6枝壞左4枝壞乜呢?打烈打爆?
享受期待  珍惜擁有.

引用:
原帖由 mk23 於 16-8-2013 00:36 發表
薄匣你想要?

師兄好多貨

我WA 只係壞過支96年 第一版.44 DESERT EAGLE
WA 係價錢比較貴, R TYPE果時都冇現在咁貴, 加上大家又好金屬身, 冇辦法!  不過造功, WA 外形真係造得好靚, 佢果D舊化系列, 睇落同金屬一樣

引用:
薄匣你想要?

ching小弟想請教一下
你圖中有d匣係彈弓係側邊, 好似WE匣咁既
係咪同其他匣一樣可以共用?

那些全部都係WA原廠匣.
包括R-type, SCW1, SCW2系統.
系到SCW2系統及之後, WA才將左面見到BB彈的上彈阬改為中間.
未試過唔知D匣用唔用得到for SCW3系統(其他的如R-type, SCW1/2等的都能共用). 但因D槍只用來儲, 所以都唔覺有咩問題.

致於話能否共用WE? 小弟只買過WE的P.08 及M&P9.
所以答唔到你.

引用:
原帖由 mk23 於 16-8-2013 11:50 發表
那些全部都係WA原廠匣.
包括R-type, SCW1, SCW2系統.
系到SCW2系統及之後, WA才將左面見到BB彈的上彈阬改為中間.
未試過唔知D匣用唔用得到for SCW3系統(其他的如R-type, SCW1/2等的都能共用). 但因D槍只用來儲, 所以都唔覺有咩問題.

致於話能否共用WE? 小弟只買過WE的P.08 及M&P9.
所以答唔到你.
ching誤會了, 小弟提及到WE, 只係想形容左面見到上彈阬既WA匣, 與WE匣本身無關, 小弟亦冇WE鎗
簡單d嚟講, 小弟係想問左面見到上彈坑既WA匣, 可唔可以用係SCW3而已

小弟無買過SCW3系統的槍.無試過
但照SCW彈匣同SCW3一樣.
而我試過將舊版匣插到SCW2係work,我仲人SCW3的槍上,應該都無問題.

引用:
原帖由 mk23 於 16-8-2013 17:29 發表
小弟無買過SCW3系統的槍.無試過
但照SCW彈匣同SCW3一樣.
而我試過將舊版匣插到SCW2係work,我仲人SCW3的槍上,應該都無問題.
唉...咁小弟即係俾聯合國果個哥哥仔跣左啦
佢話匣唔共用, 所以小弟鎗展果日先冇買到枝Wilson Combat, 反而買左枝Magna Tech既怪胎

撘單問請問r type是否是有撞針的,到scw先係改到無撞針設計??望各位大佬指點迷津

R-TYPE 撞落匣valve係一支圓柱體, SCW 撞落匣valve係一塊片

WA R-TYPE 匣同SCW 匣是互用到

引用:
薄匣你想要?

師兄係咪肯讓先

引用:
原帖由 里安 於 15-8-2013 10:01 發表
以前打IPSC無咩選擇,所以個個打WA

而家唔同有馬記HI CAPA
以前直情係 WA 龍泛濫,因為 WA 原裝打比賽實在太蝕底.
而家好好多, 多番啲較似真槍款的 TM 槍比賽.
城大教職員對梁振英之評分
無私: 0.81/10, 正直: 0.82/10, 客觀: 0.78/10, 責任: 1.00/10
寬大: 0.53/10, 誠實: 0.76/10, 領導力: 1.25/10, 整體: 接近 0/10

發新話題