25 12
發新話題

DIY之Marui FN 5-7

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 2013-8-22 11:08 PM 發表
HOPUP座同條管係其中一個原因無乜人玩
冇記錯係因為先天結構性問題,HOPUP座固定的地方易裂同條管會容易損壞

下一步:a. 唔好用廣角  b. set好劃一像素至crop相

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 22-8-2013 23:23 發表
why???你咁講我開始驚
外管同HOPUP座只有兩粒啞鉛釘扣住條外管 久而久之就要換
個人經驗一日一匣 一至兩個月

另外想問,Creatxxn出過一件鋁製內slide架,好唔好裝呢?
而吉打出果套比FN用的selector/ bolt stop製等又如何?
thanks

引用:
原帖由 loveless 於 23-8-2013 03:52 發表
下一步:a. 唔好用廣角  b. set好劃一像素至crop相
吓,吾通內置廣角?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 23-8-2013 08:31 發表

吓,吾通內置廣角?
其實用廣角都問題不大,因為所有DC機廣角端的光圈是最大,有利於低光拍攝或降低ISO值,
只要影果時唔好Full fit甘影,成個畫面只把鎗支構圖在全個畫區內中央約50%,之後Crop走四邊多餘的便可。

另外想問,Creatxxn出過一件鋁製內slide架,好唔好裝呢?---吾知
而吉打出果套比FN用的selector/ bolt stop製等又如何?----本來無一物...

引用:
原帖由 RCman 於 23-8-2013 08:29 發表
另外想問,Creatxxn出過一件鋁製內slide架,好唔好裝呢?
吉打出果套比FN用的selector/ bolt stop製等又如何?
thanks
無修直上吉打身

參考(啡色身):

引用:
原帖由 loveless 於 23-8-2013 03:52 發表
下次拎支mosin比你影....早兩個星期執野,拆開支mosin睇,咦~我又整得幾靚喎

我懶...邊度有得賣Custom版...?

25 12
發新話題