25 12
發新話題

LMG的選擇

師兄,我有用開LMG,內件已改,只係無換精密管
彈盒得1200發,差唔多打2至3rounds game就要入定彈
主要原因係佢既彈盒入面同m249有好大分別
開左game先上彈就比較麻煩
仲有彈盒係上唔切彈,要改槍最好改埋彈盒
另外:lipo電我用G&P既11.1v,1100同1200mah長條
放入去就岩岩好無空位仲有啲迫,要輕輕壓入去
但都怕會過放電,所以我帶定3至4條電
我就用過a&k既mk46同ca 既lmg
當然lmg係比較輕少少,aim shoot的話就會好好多

另外一提,如果要買多個ca lmg彈盒,要係某外國網上先有

引用:
原帖由 loveless 於 25-2-2015 23:16 發表

Stoner LMG 係唔係只剩下 CA 可以買到?

10年前 airsoft surgeon 出過一支用3號波箱的, 貴到不得了...
G and P have a Stoner 63
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 r19870118 於 27-2-2015 13:14 發表
師兄,我有用開LMG,內件已改,只係無換精密管
彈盒得1200發,差唔多打2至3rounds game就要入定彈
主要原因係佢既彈盒入面同m249有好大分別
開左game先上彈就比較麻煩
仲有彈盒係上唔切彈,要改槍最好改埋彈盒
另 ...
師兄想請教下,如果改mag 彈盒得唔得?見佢都係用條彈弓仔輸蛋,將插249 個m4 匣公頭拔走,換lmg 那個螺絲頭是否可以?
在下mag 盒推27 rps 仍是粒粒到位的,而且裝到3000 粒比較方便。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

師兄們:G&P出既係63
       ca果支係Knight 出既96

我明白,我有考慮過改249既彈盒,不過未試過
師兄如果你改到可以教教細佬我
主要問題都係成個出彈匣同條喉一齊整
所以我唔敢博,都係果個問題,改唔到要shipping
除時要過成千港紙
LMG既彈匣頭係磁石頭既,同249唔同

根據e字頭氣槍網上價錢為$89.95美金

昨日去槍街睇過,ca嗰枝賣$24××,ares賣$37××,兩槍都有marking,論槍身個人覺得ares做得好靚,但兩這上彈方式不同

借問聲咁Knights Armament 果支史東那LMG其實係咪即是CA做?

http://www.airsoftgi.com/mobile/product_info.php?products_id=9775

GI講果支係by CA

GI個youtube有講,係knights搵ares做左兩水
之後就搵ca 做!所以ares岩岩出果時,
ca有display但係無得買住
[p.s.上台灣氣槍網爬過文,果邊買ca lmg送硬槍盒,hihi]

回覆 23# 的帖子

多謝師兄指教……雖然CA代工,但是做得幾好呀!

我就諗,係唔係都要改,買支平改好過
再者ares 出左名parts爛左,好難配得返
如果兩個牌子先天都有問題爛左,買左ca都無咁赤

25 12
發新話題