25 12
發新話題

12/9 CQB Plaza Marui M870報告

引用:
原帖由 ContractKiller 於 15-9-2015 01:22 發表

2 秒RELOAD 吾難, 問題係2秒無野射已經死左....
其實想試一試加彈殼到GUM, 電筒應該都會打果時都會拆埋減重, 就係為左長時間可以FULL LOAD COVER隊友
https://fbcdn-photos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/ ...
只能說你拎得呢樣武器落場就係克服佢既缺點,
如果講火力持續性,最簡單你拎支電子雞阿米虫300 發鏈匣喪扣就得,
學高手話齋扣住上,一支唔夠壓咪搵2, 3 個隊友2, 3 支扣住上。

但你要玩sg ,就要克服,否則好快你會攪到軍事競賽,
好似話如果你真係要玩到咁終極,之前有間野叫「賤」民思想的第三廠出左個adaptor,可以用呢支m870 插m4 匣,300 粒任射。
再唔夠就玩埋氣樽拖喉+電動彈殼,1000 粒任射又穩定... 有排你追。

順帶一題,係10 ~ 15 米距離下,呢支槍的彈無論3 / 6 發都係好集中唔會打闊過張a4 紙,所以六粒同三粒,命中率上應該是差不多,六粒打得中,三粒都會打得中。
這些是量化數據,是需要知道的。當然如果以「我想爽快」為前題打六粒又是另計。

ps. 呢支m870 長版係cqb 來說是比較長,有人玩法係鋸管,因為條槍管前截其實冇內管,鋸左冇傷大雅,
當然最簡單是玩短版,看你喜不喜歡,我就喜歡長版的外觀多些。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 ContractKiller 於 15-9-2015 08:44 發表

型Wo C兄,NP7打CQB見過,左輪真係第一次見
想請教下MP7支鏡係咩鏡?
14樓果支t1, 高mount要另外買
http://www.wgcshop.com/wgc2008/m ... =&view_choice=b
頂到gbb m4同mp7

輪唔會jam彈
我生得聰明得罪你咩!!!

其實而家打game㗎人心態好兩極,一係搞軍事競賽但冇技術,一係有技術又不屑搞軍事競賽。但都係嗰句,有興趣就不妨花多啲時間在技術上。一味型、型、型,開game三分鐘就俾人打出嚟,跟手27分鐘就淨係響度吹支槍有幾型、有幾靚㗎人都只不過係浪費自己時間同埋金錢去滿足自己㗎虛榮心。
引用:
原帖由 ContractKiller 於 15-9-2015 02:40 發表

我相信比C兄你講中左, 由室外轉打CQB都幾個月, 之前一直都係-6殺人, 或吾知做咩比人殺
同室外吾同, 一支狙加一支KEEP住TUNE GEI鏡就夠打
第一次用M870, 第一次有種感覺[你要FULL LOAD駁火], 第一次有種感覺[你 ...

引用:
原帖由 48191 於 15-9-2015 18:34 發表
其實而家打game㗎人心態好兩極,一係搞軍事競賽但冇技術,一係有技術又不屑搞軍事競賽。但都係嗰句,有興趣就不妨花多啲時間在技術上。一味型、型、型,開game三分鐘就俾人打出嚟,跟手27分 ...
深刻反省模式啓動
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

講番經驗, 有人開場打到好差,下晝拆哂把槍支鏡/電筒/LASER...D 無謂嘢,當堂生猛哂

我而家都玩多咗膠槍,又輕又快∼當然你話要好似軍人咁練大隻卅耐力。。。。

夫子自道啫!你知道我有幾多收藏品㗎啦!蘇師傅,我俾咗支AKS74U你,而家改到變咗神兵未?
引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 15-9-2015 20:49 發表

深刻反省模式啓動

最慘係有好多人要型咗先,連手上枝槍㗎特性、優點、缺點都未搞清楚,又未定到自己打法。最極端㗎例子係我有個老友,佢身栽唔高,但速度奇快,突擊性強。玩咗一年話想打Sniper,佢一拎支SVD上手,支SVD棟直都去到佢㗎鼻!自此越打越快俾人out。最後佢打番MP5K,又竟然打得出水準。所以用槍要夾打法,落到場邊會冇肉食?
引用:
原帖由 lppl 於 15-9-2015 21:52 發表
講番經驗, 有人開場打到好差,下晝拆哂把槍支鏡/電筒/LASER...D 無謂嘢,當堂生猛哂

我而家都玩多咗膠槍,又輕又快∼當然你話要好似軍人咁練大隻卅耐力。。。。

引用:
原帖由 48191 於 15-9-2015 18:34 發表
其實而家打game㗎人心態好兩極,一係搞軍事競賽但冇技術,一係有技術又不屑搞軍事競賽。但都係嗰句,有興趣就不妨花多啲時間在技術上。一味型、型、型,開game三分鐘就俾人打出嚟,跟手27分 ...
而家GBB興起先流行打技術,少左好多軍事競賽, 以前改裝改到....  
其實我覺得好似日本咁, 大家都唔改打馬記原裝,性能夠玩唔過之餘可以仲鍛練到技術
唔洗下下依賴神槍既威力 ,明明支槍夠玩但好多入左魔不斷改,心態要改到支野勁人一班你打到人人地射唔到你既地步
仲有唔少停留係要殺幾多個先爽而唔係團隊合作

引用:
原帖由 Dave 於 15-9-2015 10:29 發表

只能說你拎得呢樣武器落場就係克服佢既缺點,
如果講火力持續性,最簡單你拎支電子雞阿米虫300 發鏈匣喪扣就得,
學高手話齋扣住上,一支唔夠壓咪搵2, 3 個隊友2, 3 支扣住上。

但你要玩sg ,就要克服,否則 ...
將0.12g,0.2g同0.23g BB 混埋一齊打,就有散彈感覺

引用:
原帖由 ivanfai 於 18-9-2015 09:33 發表

將0.12g,0.2g同0.23g BB 混埋一齊打,就有散彈感覺
仲可以打中D 匿藏係天花版既敵人
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

25 12
發新話題