發新話題

香港和平記念日,老兵與老銅

引用:
原帖由 小子1008 於 26-11-2007 23:27 發表
左手邊個位而家係我地ac既senior DI黎!
而且之前仲係水雷炮DI,應該冇錯
是否姓黃?

引用:
原帖由 B20_hk 於 28-11-2007 17:25 發表

是否姓黃?
是!!你認識他??

Alex

回覆 #17 小子1008 的帖子

嘩你兩兄弟禁講,セ果日報都........................無禁清楚播,不過姓黄.......又係 Drill Pig,唔通係傳統?(英國叫d 教操佬做........本人禁講亦不表示本人對黄先生不敬,再者知唔知叫RMP做セ呢!

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 mswong 於 29-11-2007 03:20 發表
嘩你兩兄弟禁講,セ果日報都........................無禁清楚播,不過姓黄.......又係 Drill Pig,唔通係傳統?(英國叫d 教操佬做........本人禁講亦不表示本人對黄先生不敬,再者知唔知叫RMP做& ...
RMP = Monkey

回覆 #20 jwlchan 的帖子

點解叫做MONKEY???
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 mswong 於 29-11-2007 05:05 發表
點解叫做MONKEY???
So do you know?

回覆 #22 jwlchan 的帖子

唔通係禁!唔係好明???
尊重人格, 請勿抄習

mswong, what is your sqn ??
I love HKAC Guard !!

引用:
原帖由 A/LCpl 於 29-11-2007 23:11 發表
mswong, what is your sqn ??
佢係 company 呢.

回覆 #24 A/LCpl 的帖子

我做過五個部門的沙展咩喳!你叫我點答你呢!如果RMP我係亞Q,香港,九龍,新界都歸我管,我講十幾年前!
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #25 tango10 的帖子

T10大哥:你要唔要lee件垃圾呢!
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #14 小子1008 的帖子

世事無絕對!水雷炮唔叫DI,係Trg NCO,淨教操,其他d堂揾邊個上???
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 小子1008 於 28-11-20一07 19:48 發表·

是!!你認識他??
他也是我深資童軍的教頭
以前在昂船Depot…

引用:
原帖由 topsoldierC11 於 29-11-2007 01:02 發表
Alex
以前都只叫佢中文名
佢教過我?步操,MapReading…等等等

發新話題