發新話題

淺談Reload子彈!

回覆 #15 olka 的帖子

B仔我識佢幾十年.佢支Aug 我都試過!何x强打過佢工添,

你唔信叫南瓜???睇真d.

尊重人格, 請勿抄習

回覆 #15 olka 的帖子

見到佢同我問侯佢!叫佢唔好搶貴晒果d拍買槍,我最多出十蚊!
尊重人格, 請勿抄習

我唔會阻佢,佢買到,等如我都有好野過手癮
回來打疫苗

回覆 #18 olka 的帖子

你又誤會喇!香港仔無興趣!得亞潘,セ力,我可能回港掃垃圾,大家講好..........無謂惡性競爭,益左個x街,上次中環...........我都有買.
尊重人格, 請勿抄習

都唔知有幾多在櫃桶底流出左。好像金X有枝M16,得番一個有SERIAL NUMBER的下身,其餘配件內餡唔見晒。但牌簿還是一支M16。
回來打疫苗

回覆 #13 mswong 的帖子

回 mswong 兄,小弟玩槍乃在大學時代(1980's)的美國,因家父是槍痴,家中有四、五十支槍 (AR15, HK93, HK91, HK94, Mini 14, Kar98K, M1 Garand, M1 Carbine, Remington M870, Thompson Semi-Auto, Wather P38, Berretta M84..)至九十年代,則只是服務輔助部隊及制服團體,今天則是其中一隊輔助部隊的 Adjutant。

八十年代末至九十年代中週末週日入石崗當更,午膳唔係Shaffi's便是到DASU狗隊炒幾味小菜,如今仍回味無窮!

回覆 #21 auxair 的帖子

入石崗點解唔試印度溥餅,好出名,當時好多達官貴人係坐上客.狗公司我好少幫襯!我支P7就放在狗公司,因HKIT無槍房,當年八點半返公,跑三里,十二時半返屋企,或去邊境行一圈,日日而是講起在石崗開工未着過制服,

尊重人格, 請勿抄習

回覆 #20 olka 的帖子

金x執笠,何xx收購,所以何xx幾千槍好多來自金x,有d來自中環.
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #21 auxair 的帖子

講開又講,你在輔助空軍時,有無入老防槍會!

尊重人格, 請勿抄習

回Mswong兄,入過一年(唔記得邊年),冇參加任何活動,當年會長姓黃,係ICAC人。

只記得次次APWT都要去老防槍房「戒」D 輔助空軍嘜頭 "RHKAAF" Browning 去用

回覆 #22 mswong 的帖子

Shaffi's 便是印度咖喱囉! 仲好記得 薄餅只有chappati 冇 Naan

回覆 #26 auxair 的帖子

我無セ研究,當年去到邊食到邊,有時去近八鄉差舘有擋西餐都幾正嫁!不過大多數做陪客!即係有老細請!
講開又講你做到adj都撈得幾掂喎!分分鈡坐正?

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 mswong 於 15-12-2007 23:17 發表
我無セ研究,當年去到邊食到邊,有時去近八鄉差舘有擋西餐都幾正嫁!不過大多數做陪客!即係有老細請!
講開又講你做到adj都撈得幾掂喎!分分鈡坐正?
回ms 兄,輔助部隊只是服務社會,以小弟部隊來說,比你做到最大一拖二又點? 膊頭都係有個(A) 字 (行內人說「A貨服務隊」)。 每次到能以業餘身份為身處危難人仕平安脫離險境出一分力,便是最大的回報了! 而為部隊弟兄姊妹爭取撥款、開位、升級、嘉許,亦是對自己能力的挑戰。

我估坐正就冇機會勒! 個部隊唔執笠的話,排櫈仔到退休都或者會係一拖一(又如何?)

Ha? You think you can have an 'apple' before retirement???
引用:
原帖由 auxair 於 16-12-2007 02:26 發表

回ms 兄,輔助部隊只是服務社會,以小弟部隊來說,比你做到最大一拖二又點? 膊頭都係有個(A) 字 (行內人說「A貨服務隊」)。 每次到能以業餘身份為身處危難人仕平安脫離險境出一分力,便是最大的回報了! 而 ...

I would certainly love to....although nothing can be said 100% sure. I think it is on the 08/09 budget and also from what my two bosses told me

I made Sgt from Cpl in 1.5 year and AC to Cpl in 2 years,  and then 2 1/2 pip from one pip in 3 years.

So you don't think so?

May be you know something that I don't?

發新話題