發新話題

VP9 預裝DX ver. 無十字軍補品版多圖開箝

引用:
原帖由 ranger101 於 2016-11-7 16:57 發表

唔緊要,我都發現個位雖有d白字marking,但中間一段都模糊不見,睇另一個post亦有相同情況,仲衰過我果隻
應該係原廠未處理好
即係有心整到o甘易甩...

哈,係喎!
今日換咗瘋葉6.01管同哭泣膠,準到HiHi咁!唔知裝唔裝到珍品Tritium 西?
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 2016-11-7 22:44 發表
哈,係喎!
今日換咗瘋葉6.01管同哭泣膠,準到HiHi咁!唔知裝唔裝到珍品Tritium 西?
師兄,準o左意思彈道跟番上個sight?  有無grouping改善?

呢條係鋼果條右邊slide release,請問大家是否都是會被紅圈中槍身凸起果粒o野頂住?
原裝果條又是否有凹位配合果粒o野?

於室內用6.01同換Hop Up膠,Marui 0.2珠,比起老原的Grouping是有改善。我之前試過人哋支老原,5米Grouping 都打得幾散吓;相比起來,我嗰支冇咁大鑊...仲有一點,師兄你可以試試用測速儀,叉爆隻匣打,逐飛逐飛打,出速好似唔係好穩定。唔知會唔會同條Hammer彈弓冇乜力有關。
師兄嗰支彈道跟唔到個鋼西咩?如果用6.04管,可能仲嘔血......
引用:
原帖由 Ben_9413 於 7-11-2016 22:49 發表

師兄,準o左意思彈道跟番上個sight?  有無grouping改善?
究竟世界上還有神嗎?

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 NCP013 於 7-11-2016 23:32 發表
呢條係鋼果條右邊slide release,請問大家是否都是會被紅圈中槍身凸起果粒o野頂住?
原裝果條又是否有凹位配合果粒o野?
我覺得e 粒野作用係唔比條slide stop 刮花槍身
同埋方便拆出黎, 因為佢成條貼住就好難了出黎
仲有, 減少阻力
應該支支都有
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 48191 於 2016-11-7 23:38 發表
於室內用6.01同換Hop Up膠,Marui 0.2珠,比起老原的Grouping是有改善。我之前試過人哋支老原,5米Grouping 都打得幾 ...
我支未寄到

其他thread有師兄分享老原要瞄上打下, 我又未買補品, 先問功課參考.

感謝分享!

師兄可先換管同膠再算.....
在下用開Glock 17,再轉用VP9是需要時間適應。VP9因為前後Sight基準線比Glock高(以Grip槍的手的位置直到Iron sight的距離,而原裝Hop up本身很爛),難免會有這種錯覺。事實上,如果以槍型來說,VP9「可能」需要相對比Glock遠的Target來做Zeroing。
引用:
原帖由 Ben_9413 於 8-11-2016 00:30 發表

我支未寄到

其他thread有師兄分享老原要瞄上打下, 我又未買補品, 先問功課參考.

感謝分享!
究竟世界上還有神嗎?

在下還想批評一下,這支Uramex(VFC)的VP9完全體現了台灣玩家的用GBB觀念。玩槍所追求的不外乎準、直、遠和扣雞反應及Recoil,而台灣玩具槍卻一味只強調Blowback力度強、氣化如何如何,往往犧牲了精準度;相反日本Marui追求的是實用及精準度,所以玩台灣槍要花錢去改精密管和Hop Up,而Marui槍卻要花錢去向「用Top Gas推也不那麼容易打壞和改大Recoil」的方向改裝,而基本原則「準、直、遠」一早已經達到。
究竟世界上還有神嗎?

改管改皮比改金身要便宜....

引用:
原帖由 48191 於 8-11-2016 07:40 發表
在下還想批評一下,這支Uramex(VFC)的VP9完全體現了台灣玩家的用GBB觀念。玩槍所追求的不外乎準、直、遠和扣雞反應及Recoil,而台灣玩具槍卻一味只強調Blowback力度強、氣化如何如何,往往犧牲了精準度;相反日本Mar ...
咁在下會覺得台灣出品既方向會比較日本仔好~
如果照你既講法, 台灣槍對比日本仔, 基本上只要簡單到將日本仔既HOPUP+內管組移植過去就有日本仔既精準...
同埋日本仔無既外觀+日本仔唔夠既BLOWBACK...
咁就算唔買馬記老原(內管+HOPUP組)連埋台灣成槍...千零蚊點都搞得掂喇掛??

但買日本仔唔同...你好欣賞精準度我都好欣賞...
但顧及埋其他野, 日本仔要使既錢先搞到同台灣槍改日本內件一樣外觀+性能既
可能要比多一倍錢...咁就睇買家肯使幾多錢喇~

以我收藏向的玩家來講,外觀,質感,marking係比較重要, 所以大部份收藏都係台槍, 由其迷版, FULL MARKING
找一兩支特別鐘意去改準都不為過,

日槍都有支DE, 膠身實在頂唔順, 所以改金身, 感覺上, 成個身都唔要得.. 有點浪費咗

不過日槍都有例外, MWS就係集準度同外觀於一身

回覆 24# 的帖子

某情度上同意, 台玩家就是要大後坐力...

昨晚打散個hopup黎睇下, 真係流流地, hopup膠裝歪左, 個Hopup housing鎖唔實, 上面有gap, 以致塊hopup鐵又歪...

當然上面所有問題係可以解決的...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

其實我講嚟講去,都係講支M4A1 MWS...
手槍改鋁金身就真係無辦法,又要有馬記性能,又要玩金身...但是在下有一支Marui Python 357,雖然冇Blowback,打CQB就準繩度而言也不比其他槍差。
引用:
原帖由 dogjumpjump 於 8-11-2016 09:59 發表
以我收藏向的玩家來講,外觀,質感,marking係比較重要, 所以大部份收藏都係台槍, 由其迷版, FULL MARKING
找一兩支特別鐘意去改準都不為過,

日槍都有支DE, 膠身實在頂唔順, 所以改金身, 感覺上, 成個身都唔要得 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 2slow 於 8-11-2016 10:06 發表
某情度上同意, 台玩家就是要大後坐力...

昨晚打散個hopup黎睇下, 真係流流地, hopup膠裝歪左, 個Hopup housing鎖唔實, 上面有gap, 以致塊hopup鐵又歪...

當然上面所有問題係可以解決的...
係啦, 台槍, hop up 係必要執.. 次次都外彎或內彎..
如果成個換, 有乜好介紹

---

剛才睇過, 個hop up 座唔同以前D設計, 睇來無得成個換,
個膠係用咗兩點下壓式, 比之前GLOCK 迷等等係先進咗, 但又可能係咁, 所以令hop up 唔夠

發新話題