發新話題

呢幾年只係買咗幾支國產槍

回覆 6# 的帖子

Thx 師兄

回覆 8# 的帖子

唔敢當,玩下game啫

回覆 9# 的帖子

師兄咁抬舉我,我驚落地時會好痛啊,哈哈

回覆 11# 的帖子

CGF嘅一位神一樣嘅人物手工制作出來架

回覆 14# 的帖子

聽講話RS已經摺埋咗.....

回覆 13# 的帖子

Thx師兄

引用:
原帖由 lhyyhy 於 16-1-2017 16:38 發表
聽講話RS已經摺埋咗.....
係。。。但不可惜

我覺得故事也許係有港人認識大6軍廠,拿了一批件做玩具,當然都投資左内部Parts。。。可惜訂單不足,加上有玩具流番大6。。。廠商借機踢開商人,自己做玩具出口,但不搞涉及現役的東西。。。這是估的。

88都未出口民間,沒有玩具不足奇
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 16-1-2017 14:35 發表
我差2支

88不會出的了,要出都係CQM4

以前RS網上88的圖是PS的,槍同鏡軸線不對的!

題外話,RS網的圖,槍架上的槍同辨公室的相都很假!
人地德國展覽擺過實物唔只圖片架. 除左88外貿版97 marksman 仲有97班用機槍.

2012年仲展過gbb svd

https://www.youtube.com/watch?v=5QspTCTlcc8

https://www.youtube.com/watch?v=IbNKDz3PPn8

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 16-1-2017 18:09 發表

係。。。但不可惜

我覺得故事也許係有港人認識大6軍廠,拿了一批件做玩具,當然都投資左内部Parts。。。可惜訂單不足,加上有玩具流番大6。。。廠商借機踢開商人,自己做玩具出口,但不搞涉及現役的東西。 ...
北方工業除左民用市場出口, 軍用市場出口先係主力, 88, 95槍族同03都有出口版本, 只不過除左97比較常見其他都冇人幫襯啫, 賣黎賣去都係56最好賣

[local]1[/local]

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 16-1-2017 14:35 發表
我差2支

88不會出的了,要出都係CQM4

以前RS網上88的圖是PS的,槍同鏡軸線不對的!

題外話,RS網的圖,槍架上的槍同辨公室的相都很假!
我上過佢葵涌公司,佢連個Office都係假嘅
連門口都係p出嚟

88狙曾經有實物係日本同iwa 展出過,但唔知會唔會只係外殻
以前聽過消息話因為跟本接唔到單所以出唔成

M4(CQ) GBB

RS出既唔係97咩,點解師兄支野護弓係95,但插匣位又係97

回覆 22# 的帖子

有出民用外貿版,叫97狙

回覆 27# 的帖子

CGF嘅一位神級人物DIY咗支棍仔出來

88支鏡好鬼貴的。。。吾捨得

原來有民版出過。。。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

發新話題