發新話題

25週年Macross F 播映!!

引用:
原帖由 WAIKO01 於 26-12-2007 15:48 發表
剛剛想到一個問題,究竟"韋基利"是指vf-1系列,還是所有vf系列?
韋基利みдюワэみ(Valkyrie)
係VF系列既名稱~
亦係北歐神話中既女武神

VF-25好正~~
但仍未動搖到我心中VF-0S既地位

正!D feel 返哂黎!

韋基利就是VF系列的話,那河森正治真的是寶刀未老 (相比某知名的機設只掛名而不見他的設計在作品出現來的好 )
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 MarK-C 於 26-12-2007 21:32 發表

韋基利ーバルキリー(Valkyrie)
係VF系列既名稱~
亦係北歐神話中既女武神

VF-25好正~~
但仍未動搖到我心中VF-0S既地位
我倒是覺得ZERO的SV51比較好 原創性較高.而VF-0則被VF-1所限,未能有大突破.
支那人 不等如 中國人

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

VF means Variable Fighter

VF-1 Valkyrie
VF-4 Lightning III
VA-3 Invader
VF-9 Cutlass
VF-11 Thunderbolt
VF-14 Vampire
VF-17 Nightmare
VF-19 Excalibur
VF-22 Sturmvogel II

But it is commonly refer all variable figther as Valkyrie...

大家睇邊個組? 我未決定呢...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-12-2007 12:52 發表
大家睇邊個組? 我未決定呢...
我睇左wolf,錯到7彩....

引用:
原帖由 ZaMaR 於 27-12-2007 13:24 發表

我睇左wolf,錯到7彩....
我都係....
我覺得冇咩錯wo...
可能自己補完左都唔知@.@"

引用:
原帖由 MarK-C 於 27-12-2007 16:06 發表

我都係....
我覺得冇咩錯wo...
可能自己補完左都唔知@.@"
不明物釋左王龍==
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 27-12-2007 23:04 發表

不明物釋左王龍==
呢個最離譜!
人地講unknown,佢就釋"王龍"

引用:
原帖由 ZaMaR 於 27-12-2007 23:44 發表

呢個最離譜!
人地講unknown,佢就釋"王龍"
我聽到嘔電
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 WAIKO01 於 27-12-2007 00:28 發表

我倒是覺得ZERO的SV51比較好 原創性較高.而VF-0則被VF-1所限,未能有大突破.
然而,我覺得VF-25是兩者的合體
支那人 不等如 中國人

WOLF出左修正版啦!

頂....睇完真係....頂.....

睇POPGO既MKV版....清到...
除左 d 英文譯錯一句,飛行動作同碟炒野唔知岩定錯同唔知係咩之外,完全冇問題! (又可能係自我補完)

嘩...點頂呀....重要等....如果佢出到集集都係咁靚畫質唔壞掉真係去買DVD都唔過份...

死啦...睇完訓唔著....

死啦....佢 08年出唔到我好傷心囉...

死啦.....語無倫次啦....

need wait 4 months....for next issue....

學神 born to sleep...

發新話題