發新話題

有無師兄試過楓葉楓力管?

引用:
原帖由 新手一隻 於 1-7-2017 03:10 發表

我反而覺得楓力管係加深斜口位同開孔提早洩壓的變種
我覺得係類似斜口或者一段直身來福線,同提早洩壓有唔同,因為越過bb彈既空氣依然同bb彈向同一方向流動

琴日打GAME試左,EMG SAI 5.1 HI-CAP, 楓力管加楓樹博派60度膠,
0.3G BB 直飛50幾米

跟據qrf口述指設計理念係令一團氣包圍住bb射岀槍管

Kwa mp7用緊,效果幾好

楓力管洗唔洗配合楓葉膠呢?

引用:
原帖由 rYaN 於 2-7-2017 17:02 發表
琴日打GAME試左,EMG SAI 5.1 HI-CAP, 楓力管加楓樹博派60度膠,
0.3G BB 直飛50幾米
想請教好耐
HOP UP膠既度數有咩特別/用途?

引用:
原帖由 selvaria 於 2-7-2017 11:01 PM 發表

想請教好耐
HOP UP膠既度數有咩特別/用途?
同你打幾大力有關 力度越大度數要越高

個管頭有特別設計 類似三叉戟管既作用
https://www.youtube.com/watch?v=Gdusiv8uyCk

可以話係將流體由原本梯形散射出去變成水平出去.
因為楓力管除左有射BB彈出去果條6.03既通路  仲有外面再包一層通路比流體行.

回覆 22# 的帖子

其實度數同力度未必係正比例,度數係膠質硬度,越硬磨擦越少,hopup越少,但耐磨度up....
一般用65/70度可以應用大部分槍

http://www.啱箍.net/forum/thread-171078-1-2.html

隔離既 Test,有埋另一支聲稱神準既 AP_ 管既比較
參考而己,但睇佢呢個火力先打到咁既 grouping,唔見有咩神奇效用存在,可能射手問題卦

期待有師兄可以做到 50m 室內無風 CTC 測試,造福萬民

引用:
原帖由 新手一隻 於 4-7-2017 10:39 發表

火力同ctc無絕對關係,而且個test用的係楓葉普通精密管,唔係楓力管。
火力同 ctc 絕對有關,力道唔夠,粒彈本身 carry 既能量唔夠抵抗空氣阻力,有效射程就會降低,到中後段就就會而影響 CTC
除非你打 5m 咁就冇乜關,因為 1j 都夠穿越 5m
最簡單睇下日本仔用 1j 都冇原裝槍打 30m 個 group 就知個分別
一直有所謂換 6.01 + 長管準好多既傳聞,說串了就是提升火力,1j 變 2j 當然準左遠左

不過小弟唔知精密管 != 楓力管,所以呢個 Testing 原來只係講 AP_ 同一碌通普 "精密管" 分別不大... 說好的飛躍性設計呢

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 新手一隻 於 4-7-2017 10:39 發表

火力同ctc無絕對關係,而且個test用的係楓葉普通精密管,唔係楓力管。
初速高 ( 大火 ) 係會準d ,原因係佢用更短時間行完目標距離,受周邊環境影響既時間自然減少。
當然如果宇宙真空狀態就粒粒彈都一樣飛一萬光年,但大氣環境下,始終做不到完全零干擾的環境,就算室內都總有空氣流動,除非不開任何冷氣風扇的密室。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題