發新話題

電既問題

同埋你地講既2a 係咪即係較到去2果度?
佢果度冇寫咩2a 3a,但有1,2,3咁樣,仲有寫住mah
我都係睇返佢寫果個mah去差!!宜家先知要較到去2以下!!
多謝大家!!!!

我果個係呢隻!! 係咪較到2果度差??

引用:
原帖由 ddyjab 於 6-2-2008 01:40 發表

我果個係呢隻!! 係咪較到2果度差??
2以下............

唔該哂師兄,係咪如果一hur內差完就要換電??

引用:
原帖由 ddyjab 於 6-2-2008 01:31 發表
同埋你地講既2a 係咪即係較到去2果度?
佢果度冇寫咩2a 3a,但有1,2,3咁樣,仲有寫住mah
我都係睇返佢寫果個mah去差!!宜家先知要較到去2以下!!
多謝大家!!!!
你果部1700 係乜數字

引用:
原帖由 Kane 於 6-2-2008 01:51 發表

你果部1700 係乜數字
同幅相一模一樣!!即係如果係 2既話,佢就寫住600mAh
1700係mAh,係3.5個位度

引用:
原帖由 ddyjab 於 6-2-2008 01:49 發表
cd 電如果死死地
可3差3放 差條電
應該救到
如果救唔到就買過

引用:
原帖由 ddyjab 於 6-2-2008 01:53 發表

同幅相一模一樣!!即係如果係 2既話,佢就寫住600mAh
1700係mAh,係3.5個位度
d 字 大細.....
3.5 以下差
建議用2 /2.5差

引用:
原帖由 ddyjab 於 6-2-2008 01:49 發表
你交去2 la.............
減去差電時的流失,正常係一小時差滿的
加減15分鐘都可接受
如果差太多的話,舊電就有問題la
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

其實tlp d 機幾廢
有$ 買部有display la

我就係冇錢先買tlp!!

引用:
原帖由 亞龍 於 6-2-2008 01:55 發表

你交去2 la.............
減去差電時的流失,正常係一小時差滿的
加減15分鐘都可接受
如果差太多的話,舊電就有問題la
好!!我聽日試下,唔該哂師兄!!!!

我都有這部機,我相信你都是用〝Discharge to fast charge〞,當它由fast charge跳回slow charge,並bee bee響時,就是通知你它已經charge完...................

但是,若你觸摸電池,發覺電池仍然是涼的.........你試試去用這電池,我的情況就是如此,打不足一匣彈,就沒電了,我的電是ni-cd。

就我部叉機的解決方法是:先放電,用2A叉一次,發覺電池是涼的,unplug後,將叉機校到2.5A/3A,再快叉一次,它仍然可以是一個鐘頭後才跳回slow charge,並bee bee響,這時,電池會暖,即charge完。

有人可能會說是我的電池壞了,但我用tlp fighter,迷彩外殼機身,來charge這排9.6v 1700mah電池,只用以上各位師兄的方法,一個鐘後電池見暖,並跳回slow charge,電池可以打幾場game。

小弟部機同C兄你一樣, 义極都吾暖.............無奈地買咗部display了!
引用:
原帖由 Kitju 於 6-2-2008 09:53 發表
我都有這部機,我相信你都是用〝Discharge to fast charge〞,當它由fast charge跳回slow charge,並bee bee響時,就是通知你它已經charge完...................

但是,若你觸摸電池,發覺電池仍然是涼的... ...

引用:
原帖由 Kitju 於 6-2-2008 09:53 發表

但是,若你觸摸電池,發覺電池仍然是涼的... ...
.....即係呢部差機係麻煩野?

發新話題