發新話題

有人話,共產國家的軍人步操系最好的

引用:
原帖由 mswong 於 29-3-2008 18:15 發表
知不知原因?
抵知道看現代軍事,老解有一班由專人教練的儀丈隊.
由挑選到步操都有一套別於常規軍的標準.
他們的績責就是造儀丈,他們在訓練時會用到一大頭針,木棒等...器具來操練儀丈的.
Nickname:2005 year (RM)
Nickname:Since 2006 (SB)
司馬昭之心歇後語...

道聽途說力量有限
親身體會大悟知堯

引用:
原帖由 SB_Douglas 於 29-3-2008 23:26 發表

抵知道看現代軍事,老解有一班由專人教練的儀丈隊.
由挑選到步操都有一套別於常規軍的標準.
他們的績責就是造儀丈,他們在訓練時會用到一大頭針,木棒等...器具來操練儀丈的.
願聞其詳

回覆 #16 SB_Douglas 的帖子

""訓練時會用到一大頭針,木棒等""真系........咁..認真~!!!!!!

引用:
原帖由 derek_lok 於 29-3-2008 20:48 發表
其實我有留意到,,愈極權既國家,,軍人既步操就愈齊,,正步就會愈大力,,愈踢得高
踢得高係俄式步操的傳統......你都可以咁講既...

引用:
原帖由 hmstalent 於 29-3-2008 23:38 發表
""訓練時會用到一大頭針,木棒等""真系........咁..認真~!!!!!!
有記錄片 講佢地點樣練習o架  

男士兵平均身高仲要 1.80 米

引用:
原帖由 keane 於 29-3-2008 15:07 發表
唔打得 都睇得

唔睇得 都嚇得

輸人唔輸陣  

如果他們是你的敵人, 你會點唸 ?
搶一架民航客機炒落去

似乎係因為無錢俾佢地做其他training......步操係最平既~~~俾飯佢地食就得~~~~

引用:
原帖由 puyee 於 30-3-2008 09:41 發表
似乎係因為無錢俾佢地做其他training......步操係最平既~~~俾飯佢地食就得~~~~
您咁講有冇根據架

回覆 #20 keane 的帖子

你已為la...我見過D儀像隊...個個都最少高我一個頭  (我高177cm...)

你去CHECK下, 子彈算最平, 一粒幾多錢? 俾佢地一日人射100飛, 九萬幾人, 無錢條數點圍? 食飯係咪都要食, 無錢操槍咪下行路, 最小同上面有個交代, 問起上黎, 拿, 個個操得幾好? 個人認為呢個係最合理解釋~~~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 29-3-2008 23:42 發表

踢得高係俄式步操的傳統......你都可以咁講既...
不一定,德式也是有踢正步的

...好西利...
直情係變態...

勁到佢地牙
高度差吾多一致而且又齊

引用:
原帖由 Mcronny 於 29-3-2008 23:28 發表

願聞其詳
我睇過相係張d 木條扣係背隻,令身可以申直...

步操要好齊真係好難..

我自己親身做過...

回覆 #29 jimjimjimjim099 的帖子

師兄您玩過PLA!?

發新話題