發新話題

轉載:瘋狂射擊9小時“二戰最瘋狂士兵”終身懺悔

回覆 #15 surefire0828 的帖子

但如果唔係咁
佢打400發
時間唔係問題
隻手軟晒先係重點

多口問句,果陣呢d兵仔有g43未?

同埋呢...2000人? 老實講,唔係好信...

引用:
原帖由 Pvt.King 於 15-6-2008 10:29 AM 發表
多口問句,果陣呢d兵仔有g43未?

同埋呢...2000人? 老實講,唔係好信...
camp man殺一百機十有幾難...仲有佢係個"保旅"到.....

引用:
原帖由 jeffreywo 於 15-6-2008 14:02 發表

camp man殺一百機十有幾難...仲有佢係個"保旅"到.....
戲都有做,隻船仔一開閘.....................
正如FUN版POST過個GAME一樣.......................
容咩易.............
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

9個鐘,射萬二飛,都只係換左一條管,mg42無得頂
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 16-6-2008 10:26 發表
9個鐘,射萬二飛,都只係換左一條管,mg42無得頂
唔止呀, 後座力都無得頂
mg42槍射速太快,就住黎射都好唔穩定,
但求吹下水, 開開心心、簡簡單單又一日......

憧得悔改就好了~
我告訴你們,一個罪人悔改,在天上也要這樣為他歡喜,較比為九十九個不用悔改的義人歡喜更大。路15:7

引用:
原帖由 9x19 於 10-6-2008 20:08 發表

德軍士兵海恩塞弗羅
1944年6月6日,盟軍諾曼底登陸那一天,法國奧馬哈海灘德軍戰壕中的20歲德軍士兵海恩塞弗羅創 ...
諗起上嚟都好悕虛.....佢又唔識當年被佢殺死嘅人,而被佢殺死果啲人又唔識佢。

究竟為乜...啲美軍千里迢迢,老遠由美國去到法國。一上岸就被打到散晒。

而啲德軍又千里迢迢由家鄉被軍隊運到去法國。一見有人上岸就打。

兩者都見唔到有乜意義,只可以講一句無奈。

引用:
原帖由 cocacola 於 17-6-2008 09:33 發表

諗起上嚟都好悕虛.....佢又唔識當年被佢殺死嘅人,而被佢殺死果啲人又唔識佢。

究竟為乜...啲美軍千里迢迢,老遠由美國去到法國。一上岸就被打到散晒。

而啲德軍又千里迢迢由 ...
咁俾我揀,我都寧願揀殺左唔識既都好過殺個識既人...

錯不在佢,
就算佢放低支槍,
第二個一樣會代替佢位置

錯就錯在邊個發動戰爭...

真係可憐.服從命令去殺人搞到要成世丞受罪惡感..真係要怪就怪d挑起戰爭政客唔可以怪軍隊

引用:
原帖由 surefire0828 於 16-6-2008 16:28 發表

唔止呀, 後座力都無得頂
mg42槍射速太快,就住黎射都好唔穩定,
美軍支M60 GCMG咪又係仿照MG42
結果越戰唔少新兵用M60打到膊頭甩絞

無法...............服從命令是軍人的責任
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 Rager 於 22-6-2008 23:11 發表

美軍支M60 GCMG咪又係仿照MG42
結果越戰唔少新兵用M60打到膊頭甩絞
仿FG-42, 不是MG-42

引用:
原帖由 mujiadam 於 11-6-2008 00:56 發表
理性還是生存?!
我和你的想法也一樣,你不殺他們,不殺自己也好,他們就會來殺你的同伴,這個人戰後開始反思這類事情也不奇怪的事

發新話題