發新話題

少年團朋友請進

我就問佢: 佢話: 識多啲野, 睇多啲書,出國走多啲, 就知邊度有得入貨喇 ( 避左我條問題 !!! )  擺明帶我遊花園

咁通常軍品野都係成個貨櫃咁上, 夠有餘了吧~
不過條數, 點先?

可靠消息!新一批從新供應商所提供的布辦嘅顏色非常似(係仿85式,布料稍硬及尼龍質重,還在打辦工作中!

真既? 師兄? 我愛你!!

佢哋真麻煩,唔俾人直接用Soldier 95有關上衫及風樓,以前咪一樣用得marine風樓,頂beret料唔錯可惜厚到出熱"非"!條新腰帶扣脫色,供應商話會更換!個袖套真係.....唉!

青少年的訓練演變成時裝表演, 搞搞制服誘惑, 吸引了不少特殊辟好的有心人.

新腰帶啦喂~

我都係青年制服團體人員,唔明白點解行山要選擇著花衫?

緊急救援部門(GFS, CAS, FSD) 已不只一次在公開場合勸告参與山野活動人仕不要穿著迷彩服飾

希望不要出事 (touch wood),否則有團體及/或其執事人員有機會要咩

回復 22# 的帖子

型嗎!唔係邊有"團隊"feel!!

引用:
原帖由 auxair 於 22-8-2008 10:57 發表

緊急救援部門(GFS, CAS, FSD) 已不只一次在公開場合勸告参與山野活動人仕不要穿著迷彩服飾

希望不要出事 (touch wood),否則有團體及/或其執事人員 ...
所以好多高層好聰明, 佢地會唔安排外出活動囉!

引用:
原帖由 auxair 於 22-8-2008 10:57 發表

希望不要出事 (touch wood),否則有團體及/或其執事人員 ...
公司搞軍事化嘛...
當年口口聲聲叫大家非軍事化, 為免不被呀爺有籍口清算大家, 確實明智
員工技能不得要領, 導致人材大量流失
但是近年為了打響招牌, 樹立聲威,
管理階層不色以身犯險, 重施故技, 以求一試番新

點知搞到半筒水, 去其他公司請一大班有經驗老手來,,
他們將管理其他公司的經驗和制度搬入公司, 導致到公司/管理階層大混亂
高層上面都打緊階級鬥爭, 那有時間顧及新人上班服問題

只能長嘆

引用:
原帖由 topsoldierC11 於 22-8-2008 08:40 發表
佢哋真麻煩,唔俾人直接用Soldier 95有關上衫及95,以前咪一樣用得marine風樓,頂beret料唔錯可惜厚到出熱"非"條新腰帶扣脫色,供應商話會更換!個袖套真係.....唉!
95風樓好似得, 個新腰帶? 有人話: CSM 食左佢啦!!!  &^$$%*$$$#*$*#@& (粗口)

引用:
原帖由 ACU_ROTC 於 22-8-2008 10:50 發表
新腰帶啦喂~
嘩!! 你真係買左呀? 咪鬼買啦!! 我有10 幾廿條, 堅野, 同我買好過啦

引用:
原帖由 sniperrifle 於 22-8-2008 12:35 發表

公司搞軍事化嘛...
當年口口聲聲叫大家非軍事化, 為免不被呀爺有籍口清算大家, 確實明智
員工技能不得要領, 導致人材大量流失
但是近年為了打響招牌, 樹立聲威,
管理階層不色以身犯險, 重施故技, 以求一試 ...
講得好!! 次次睇佢地 會議記錄, 都feel 到佢地嘈緊交! 唉, 我諗著可以唔排除轉去SCC , scc 果面話: 你過黎既話, 俾個PO 你做又點話呀!!?

引用:
原帖由 Shan10 於 22-8-2008 12:45 發表

講得好!! 次次睇佢地 會議記錄, 都feel 到佢地嘈緊交! 唉, 我諗著可以唔排除轉去SCC , scc 果面話: 你過黎既話, 俾個PO 你做又點話呀!!?
算吧啦, 公司D野不嬲童軍跳彈床,
如果要過擋, 一早過左飛機會...
話哂係公司做左咁耐, 有感情, 放不下...
只不過見到公司今日有如此下場, 確實萬萬想不到

只能講一句說話, 痛心疾首

要著花衫都可以,但咪著黎行山

冇着數,玩吓手出事真係係要咩架

發新話題