發新話題

第一次砌模型之 阿寶..我對你唔住T^T

盡左力就得啦,我果d咪一樣禁恐怖

個款幾似聯邦d量產機呀

呢個模型都幾年前出嫁啦..FG.......而家都無再出過
如果想油得好d,可以用膠紙幫手,唔洗油出邊;d線位就.............

...0079d畫質都差唔多= =

回復 6# 的帖子

我,,,,都唔知咩筆...^^"
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

回復 8# 的帖子

係喎!!!!!!!!!!幾時斷左架?!?!?!鳴哇~~~~~~~~~~~~~~~~~
人怕出名 芝怕肥/_\

引用:
原帖由 odaan 於 23-8-2008 08:55 發表

嘩嘩~~呀芝有新發明~~
呢 D ..... 係咪叫 .... "立體填色畫簿" 呀
我好buy呢個名............=w="
人怕出名 芝怕肥/_\

引用:
原帖由 Alex_山 於 23-8-2008 10:51 發表
呢個模型都幾年前出嫁啦..FG.......而家都無再出過
如果想油得好d,可以用膠紙幫手,唔洗油出邊;d線位就.............
係喎!
謝謝指教!!!
用膠紙貼住留白位先咪唔會出界出得咁慘慘囉
不過...咁d黑色線又應該點做會好d呢?
人怕出名 芝怕肥/_\

我有一部一模一樣嫁! 佢全部PARTS都係白色要自已油(我都係買左返去先知)
宜家已經在亂葬崗度封塵

我細個都係咁上色架~ 重畫到出晒界添
冷眼對血路~ 寂寞是命途~

引用:
原帖由 101653 於 23-8-2008 02:59 發表

角都小咁隻wo....

不過唔緊要....呢d風格黎架....
這分明是gundam unicorn!!
對付無理的人, 不要隨他的腳步遊走, 要拉著他讓他自圓其說自相矛盾

引用:
原帖由 阿芝 於 23-8-2008 18:41 發表

係喎!
謝謝指教!!!
用膠紙貼住留白位先咪唔會出界出得咁慘慘囉
不過...咁d黑色線又應該點做會好d呢?
唔好用普通膠紙
用 x紋膠紙  好似紙果d咁
聽師傅講都有幾種 不過最安全做法
用邊隻都痴一痴自己件衫 咁就唔會痴得咁勁

咁做好過廿蚊買卷孖星膠紙

滲線方面 我見過高手用黑油加牙籤 都可以用針慢慢點同拉
以上為懶鬼做法
想長玩 買支筆吧啦

師兄,d黑油多到出左黎既話
用擦膠擦擦佢啦,效果不錯的
唔洗用擦膠角位擦,用圓頭就ok
好彩又岩力會擦走多左既黑線

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 23-8-2008 21:45 發表

唔好用普通膠紙
用 x紋膠紙  好似紙果d咁
聽師傅講都有幾種 不過最安全做法
用邊隻都痴一痴自己件衫 咁就唔會痴得咁勁

咁做好過廿蚊買卷孖星膠紙

滲線方面 我見過高手用黑油加牙籤 都 ...
哦哦!masking type 嗎?
我應該知道要用邊隻膠紙了!
謝謝
不過如果我塗左色 乾左之後再貼膠紙上去 唔知會唔會甩呢
嗯...等我自己實驗下先

筆的話
我用緊既係呢三支野...

我有試過下用呢d

但係好似好淡咁 好化~~
嗯....
人怕出名 芝怕肥/_\

引用:
原帖由 wonglk 於 23-8-2008 21:50 發表
師兄,d黑油多到出左黎既話
用擦膠擦擦佢啦,效果不錯的
唔洗用擦膠角位擦,用圓頭就ok
好彩又岩力會擦走多左既黑線
咦!work喎師兄~
真係擦得甩喎!!
不過好多黑線都好埋
擦膠太肥擦唔到阿....T^T

呀 我係師妹仔
人怕出名 芝怕肥/_\

發新話題