30 12
發新話題

Micro Four Thirds 來臨了

引用:
原帖由 ATM 於 14-9-2008 14:24 發表
i also want 卡片機加鏡頭
WHY? 難度你會將枝小白放入褲袋?
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

我反而覺得好得意...

引用:
原帖由 HunterX 於 14-9-2008 15:52 發表

WHY? 難度你會將枝小白放入褲袋?
我都係想要卡片機加鏡頭
唔係要長鏡,係用wide鏡or魚眼鏡

引用:
原帖由 路比 於 22-9-2008 22:41 發表
Olympus 出手了

http://chinese.engadget.com/2008 ... -micro-four-thirds/
咁先似樣架嘛!!

引用:
原帖由 ZaMaR 於 22-9-2008 23:12 發表

咁先似樣架嘛!!
但係...唔係好接受到個樣...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 22-9-2008 23:23 發表

全黑一定好好多......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 adrianyahk 於 22-9-2008 23:23 發表

same as u . the look is quite strange.

佢呢部係原型機,都唔係實機,ja係話比你知,佢個系統係可以做到咁細,幾時出都係冇人知
如果真係出部咁o既size 都唔會係呢個樣

好想佢係09年內出到,我就可以當佢卡片機咁日日拎

如果係要作為咭片機 , 我對 m4/3 (由其係 olympus 呢個牌子) 有幾個期望

1) $1000有找的原廠大光圈鏡頭
2) 可錄HD 短片 (最好無限時)
3) 唔好再用 X D 咭

引用:
原帖由 Anaemia 於 24-9-2008 12:50 發表
如果係要作為咭片機 , 我對 m4/3 (由其係 olympus 呢個牌子) 有幾個期望

XD卡係.....???

引用:
原帖由 Anaemia 於 24-9-2008 12:50 發表

1同2都ok,3就冇咩可能
不過我都想

其實依家買機都多數送4gb卡,而且依家有XD to Micro SD Adaptor

睇到Olympus呢部, 我終於明白大家點解對Micro Four Thirds咁有期望~~~
-但丁

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 24-9-2008 14:01 發表

XD卡係.....???
同sd card一樣,不過係o記o個咋機先用的card
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-9-2008 18:04 發表

同sd card一樣,不過係o記o個咋機先用的card
其實 fuji 都有好多部用XD...我覺得XD真係好XD (爛gag)
如果佢唔係貴過SD,我會gur d...

30 12
發新話題